A BL-győztes kapus nem mehet a kézi-vb-re

2017.11.10. 12:23

A december másodikán a norvégokkal kezdi a magyar női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságot.

"Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom a keret szűkítésekor, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam mindenkinek helyet biztosítani, de a vb-rajtra csak 16 játékos nevezhető be – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

"Szeretnék lehetőséget adni a fiataloknak is, akik 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban erősségei lehetnek a nemzeti csapatnak, ennek jegyében kapott helyet a keretben többek között Tóth Gabriella és Háfra Noémi. Tomori Zsuzsára remélem, számíthatunk, de nem akarunk nyomást helyezni a játékosra sérülése után, semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni. Az ő állapota természetesen meghatározza a további döntéseket, ami a Möbelringen Kupát, amelyre a tervek szerint 18 játékossal megyünk, a világbajnokság rajtját, illetve a torna alatti esetleges cserét, cseréket illeti, hiszen Németországba 16 vagy 17 játékossal tervezünk kiutazni."

Rasmussen két kapust hagyott a keretben, egytől búcsúznia kellett, a Győrrel BL-győztes Kiss Éva marad itthon.

Így indokolta a döntését: "Bíró Blanka kiemelkedő formában játszik, a jelenlegi Ferencvárosnak kulcsjátékosa. Mellette egy olyan kapusra van szükségünk, aki kicsit más stílusú. Kiss Éva remekül véd Győrött, akárcsak Janurik Kinga Érden, utóbbi játékos a gyors indításoknál véleményem szerint a legjobb Magyarországon, így ő került be a keretbe. A legjobb csapatot keressük, számos szempontot kell figyelembe vennünk, és nagyon fontos, hogy a jó játékosok jó atmoszférájú és jó szellemű válogatottat alkossanak."

A magyar női válogatott 19 fős kerete:

  • Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd)
  • Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria) Jobbátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
  • Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd)
  • Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
  • Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
  • Edző: SITI Bea
  • Kapusedző: BAKOS István