A franciáké az Eb-arany női kéziben, először nyertek

2018.12.16. 19:05

A női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében a hazai pályán játszó Franciaország legyőzte az olimpiai bajnok Oroszországot. A két válogatott a nyitómeccsen is találkozott, akkor az oroszok 26-23-ra nyertek. A tavalyi világbajnok franciák a vereség miatt győzelmi kényszerben játszották végig az egész tornát. Összességében jó hatással volt rájuk az első vereség, mert folyamatosan nyertek utána.

A franciák ezzel a tokiói olimpia első résztvevői. A szövetségi kapitány, Olivier Krumbholz ezt az első helynél is értékesebbnek nevezte, mert így 18 nyugodt hónapja van a tervezésre, csapatának további fejlesztésére. 

A félidőig jól tartották magukat az oroszok, olykor vezettek is, bár azt érezni lehetett, ha a franciák diktálják az iramot, és kikapcsolják az oroszok legjobbját, Vjahirjevát, akkor előnybe kerülnek. 13-12-vel fordultak a csapatok.

A második félidő elején (16-13-as francia vezetésnél) volt egy vitatott kiállítás, Pineau kapott piros lapot, kicsit összezavarodott mindkét csapat a játékvezetők ítéletétől, de az oroszokban nem volt olyan erő, hogy érdemben befolyásolják a meccset.

A 24-21-es végeredmény arról tanúskodik, nem voltak lőtávolban. 

Franciaország először nyert Európa-bajnokságot. Magyarország a hetedik helyen zárt, a vb-selejtezőn majd Ausztria lesz az ellenfelünk. 

Arról, hogyan lehet olimpiai selejtezős Kim Rasmussen, arról itt írtunk.

  • A bronzmeccsen: Hollandia-Románia 24-20