2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 0
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

24 gólos siker a női kéziválogatott első vb-meccsén

2019.11.30. 11:32
21 gólt lőtt a négy magyar szélső a Kazahsztán elleni első vb-meccsen, amin 39-15 lett a végeredmény. Mindhárom magyar kapus védett, jöhetnek a spanyolok.

Szombat délelőtt a magyar női kézilabda-válogatott lejátszotta első mérkőzését a Japánban rendezett világbajnokságon. Kazahsztán az Ázsia Bajnokságon a negyedik volt, ezért nem is lehetett kérdés, hogy a mieink az esélyesek. Még a 2008-as olimpia előtt váratlanul kikaptunk tőlük egy felkészülési meccsen, de abból a csapatból csak Tomori maradt, aki az ötödik világbajnokságán vesz részt.

Rasmussen a szélre Schatzlt és Lukácsot rakta, Tóvizi volt a beálló, Háfra és Kovacsics valamint Kovács Anna szerepelt a belső posztokon. Ha végig akarja nézni percről percre, mi történt, akkor itt megteheti. Ez a cikk pedig a torna felvezetése.

Döcögősen indult a meccs, ahogy egy ilyen típusú nyitómeccs indulni szokott. Klujber hetest hibázott, 3-2-re a kazahok vezettek, utána viszont Triffa védései valamint a védekezés felkeményedése meghozták az eredményt, és egy 8-0-s rohammal eldőlt a félidő, illetve az egész meccs sorsa is.

Tomoritól a védelem a szilárdságot kapott, és a Siófok átlövője jól is osztogatott. Nagyon éltek a gyors szélsők, Tóth Gabi irányítóból volt bátor, de sikerült megjátszani sokszor a beállót is.

22-8 volt a szünetben, ez a tetemes előny pedig túlzottan is megnyugtatta a mieinket, mert a fordulás után sok technikai hiba, több eladott labda tarkította a játékot, a kazahok a második félidő első 10 percét 4-1-re nyerték. Rasmussen ezt látva időt kért.

Ennek meg is lett a hatása, mert onnantól felgyorsult a csapat, Vámos Petra is belőtte első góljait, Márton Gréta bátorsága a szélről figyelemre méltó volt, és nagyon határozottan lőtte a góljait. Rasmussen a nyitott védekezést is gyakoroltatta a folytatásban, Kovács Anna volt zavaróban.

A hajrában csak a különbség volt a kérdéses, Klujber egy kínai figura után lőtte az utolsó előtti magyar gólt. Az utolsót pedig egy remek sánc után Márton lerohanásból helyezte el a kapuban, ez volt a hetedik találata, a szélsőink összesen 21 gólig jutottak

A végeredmény: 39-15 lett. A mérkőzés emberének a csapatkapitány, Kovacsics Anikót választották meg, aki négy gólpasszt adott, gólt nem lőtt.

Vasárnap a spanyolok jönnek, akik kiütötték a románokat (31-16). A címvédő franciák 29-27-re kaptak ki Dél-Koreától.

Magyarország-Kazahsztán 39-15 (22-8)

  • Jacusiro, v.: Hizaki, Ikebucsi (japánok)
  • lövés/gól: 51/39, illetve 46/15
  • gólok hétméteresből: 4/3, illetve 2/1
  • kiállítások: 2, illetve 0 perc
  • Magyarország:  Triffa - Lukács 5, Kovács A. 1, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra 2, Schatzl 7, cserék: Tomori, Klujber 3, Tóth G. 5, Szabó L. 3, Márton G. 7, Kiss É., Faluvégi 2, Vámos 3, Bíró, szövetségi kapitány: Kim Rasmussen