Most a Utah az NBA legjobb csapata

2009.03.10. 12:18
A Utah Jazz az egész NBA legjobb formában lévő csapata, a zsinórban 11 meccset nyerő csapatból is kiemelkedik a nyugati konferencia legjobbjának választott Deron Williams. Keleten Dwayne Wade pontokban és gólpasszokban is a konferencia legjobbja lett.

A február legjobb játékosának választott floridai Dwayne Wade-et, a Miami Heat klasszisát választották az elmúlt hét legjobb játékosának a keleti konferenciában. Wade 35,8-as átlagával a liga legjobb dobója volt, de a 11,3-as gólpasszátlagát sem múlta felül senki keleten, amihez 3,2 labdalopást is hozzátett meccsenként. Az elsősorban hazai pályán erős Miami a játékos remeklése ellenére 2-2-es hetet tudhat maga mögött.

Nem Wade-en múlik, hogy a Heat csak a 6. helyen áll keleten, hiszen amellett, hogy a liga legjobb pontszerzői közé tartozik, rendszeresen 50 százalék feletti pontossággal céloz (legutóbbi 10 meccséből 9-szer), és hozza a káprázatos pontosságot akkor is, amikor 40 fölött dob, mint tette azt pénteken a Toronto ellen. Az idény során már harmadszor a hét legjobbjának választott játékos csapata mind a 62 meccsén kétszámjegyű dobóteljesítményt nyújtott.

A keleti konferencia

Tovább folytatódik az óriási csata a Cleveland, Boston, Orlando hármas között, a héten a Boston hiába gyűrte le nagy csatában a Cavs-t, a LeBron James vezette ohióiak vezetik a konferenciát. A trió mögötti szakadék után is szoros a versengés, a 4. Atlantát a Miami és a Detroit üldözi, de az igazi izgalmak csak a 7-8. helytől lefelé kezdődnek. Az utolsó két rájátszást érő pozíciót negatív mérleggel birtokló Philadelphia és Milwaukee mögött még a konferencia 13. (azaz hátulról harmadik) helyezettje, a New York is befoghatja egy jó szériával, nem is beszélve a mindössze 1-2 győzelemmel lemaradó Chicagóról és New Jerseyről.
A keleti konferencia tabellája.

Az NBA legjobb formában levő csapata a zsinórban 11 győzelemnél tartó Utah Jazz, melyben óriási formában játszik Deron Williams. A hét játékosa nyugaton 25,3 pontot és 11,9 lepattanót átlagolt, többek között az ő remeklésének köszönhetően a Jazz az északnyugati csoport élére kapaszkodott, és már nemcsak a rájátszásba jutása biztos, de jelenleg a pályaelőnyt biztosító 4. helyen áll.

Williams legnagyobb meccse a Toronto elleni győzelem volt, amikor az utolsó negyedben 9 pontot és 3 gólpasszt jegyzett, ennek köszönhetően a csapat ledolgozta nyolcpontos hátrányát, és nem szakította meg veretlenségi sorozatát, de a hét mindhárom meccsén kétszámjegyű eredményt ért el mind pontokban, mind asszisztokban.

A nyugati konferencia

Nyugaton inkább a rájátszásba jutó csapatok között pozícióharc kiélezett, hiszen csak a 9. helyen álló Phoenixnek van valós esélye, hogy befogja a legrosszabb playoffos Dallast, mögöttük óriási szakadék tátong. Cserébe a konferencia élmezőnye iszonyú tömör, a 4-8. helyeket birtokló csapatok meccsenként cserélgetik pozícióikat, így könnyen lehet, hogy a legutolsó fordulóban dőlnek csak el a párosítások.
A nyugati konferencia tabellája.