Jamesszel száguld tovább a Cleveland

2009.03.24. 16:10
LeBron James vezérletével tovább robog a Cleveland, a Cavaliers a hatodszor a hét játékosának választott klasszis óriási játékával már 57 győzelemnél tart, és továbbra is vezeti az NBA-t. A nyugati konferencia legjobbja a New Orleans irányítója, Chris Paul lett, aki rekordjával illusztris társaságba került.

LeBron James idén már hetedszer lett a hét játékosa keleten, dobógépe vezérletével a Cleveland beállította a franchise győzelmi rekordját (57), és kilencmeccses győzelmi sorozattal hasít az NBA élén. James a héten a második legjobb dobó volt keleten (30,3 pontos átlaggal), de 7,8 gólpassza és 10, 3 lepattanója is kellett a Cavs 4-0-s hetéhez, nem nagy meglepetés, hogy a játékos megvédte múlt heti címét.

A hét legemlékezetesebb produkcióját a Portland elleni hosszabbításos győzelem során mutatta be, tripla-duplájával (26 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) 97-92-re nyert a Cavaliers, de az Orlando elleni csúcsrangadón sem fogta vissza magát: 17-én 43 pontja mellé leszedett 12 lepattanót is, és ahogy ekkor, úgy a hét további két meccsén is közel került a tripla-duplához.

A keleti konferencia

A Cleveland magabiztosan vezet a Boston előtt, a Celticset már a 3. Orlando is szorongatja, az első három hely eldőlni látszik. Mögöttük az Atlanta, Miami, Philadelphia hármas fog verekedni az alapszakaszból hátralevő kb. 20 meccsen, a Detroit pedig olyan rossz formában van, hogy még ki is eshet. Az utolsó rájátszást érő helyért a jelenleg bejutó Chicago, a Charlotte és a Milwaukee küzd. Tabella.
000 GYI0056555419

A nyugati heti legjobb negyedszer nyerte el idén az elismerést: Chris Paul, a New Orleans Hornets irányítója 3-1-es hétre vezette csapatát, amely a konferencia 5. helyén áll, és mindössze egy győzelemre van a rájátszásban pályaelőnyt jelentő negyediktől. Paul 28,5-ös pontátlaga mellé csaknem 10 gólpasszt osztott ki meccsenként (9,8), labdalopásban pedig az egész NBA legjobbja volt kerek 5-ös átlagával.

Paul az NBA történetének harmadik játékosa, aki egy szezonon belül négyszer is 25 pont, 10 lepattanó és 5 labdalopás fölé tudott kerülni, a kunszt értékét mutatja a másik két játékos személye: Michael Jordan és John Stockton.

A nyugati konferencia

A Lakers győzelmét nem fenyegeti komoly veszély, mögötte viszont szoros a mezőny. Az utolsó playoffhelyen álló Dallas öt győzelemre van a második Houstontól, szinte lehetetlen megtippelni, milyen sorrendben végeznek a nyugatiak. A Phoenix még nem adta fel, ötmeccses győzelmi sorozattal vette üldözőbe az utolsó bejutó Maverickst. Tabella.