Sorsoltak a női kosárlabda Euroligában

2010.07.03. 16:17

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) müncheni központjában kisorsolták a 2010/2011-es idény női sorozatainak csoportjait, az Euroligában a Rátgéber László vezette Fenerbahce az MKB-Euroleasing Sopronnal is összecsap.

Székely Norbert tanítványai az aranyéremre hajtó isztambuliak mellett a 2003-as bajnok, legutóbb bronzérmes orosz Jekatyerinburggal is találkoznak.

"A helyszínen mindenki úgy gondolja, hogy a legkeményebb csoportba kerültünk" - mondta Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője. - "Az biztos, hogy talán a világ két legerősebb játékosállományú és legtehetősebb klubjával kerülünk szembe, ráadásul a Rivas is kiváló játékosokat szerződtetett a nyáron. Persze a beosztás szempontjából szívesen cserélnék a Péccsel, de a célunk így is a továbbjutás, bár ehhez minden erőnkre szükség lesz."

A másik magyar csapat, az NB I-ben címvédő MiZo Pécs 2010 könnyebb hatosba került, amelyben főként a legutóbb négyes döntőbe jutott lengyel Kraków lehet veszélyes.

"Tizenöt éve vagyunk már a nemzetközi porondon, de a 22 éves korátlagunkkal most lesz a legfiatalabb csapatunk" - nyilatkozta Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezetője. - "A légiósaink sem tartoznak a legtapasztaltabbak közé, ami pedig az ellenfeleket illeti, a kassaiakkal és az olaszokkal is érdemes lesz vigyázni. Ezzel együtt elismerem, hogy kaphattunk volna rosszabb sorsolást is."

A meccsek október 27-én kezdődnek, amikor a soproniak a lengyel Gdyniánál vendégeskednek - ez a frissen átigazolt Horti Dóra új klubja -, míg a baranyai csapat a lett Rigát fogadja.

A második vonalnak számító Európa Kupában a Seat Lami-Véd Győrnek az előző idényhez hasonlóan Portugáliába is el kell utaznia, míg a Szeviép-Szegednek csupán két ellenfél jutott az első körben.

A csoport:

MIZO PÉCS 2010, Kosice (szlovák), Kraków (lengyel), Riga (lett), Mondeville (francia), Taranto (olasz)

B csoport:

MKB-EUROLEASING SOPRON, Fenerbahce (török), Jekatyerinburg (orosz), Gdynia (lengyel), Rivas Ecopolis (spanyol), Gospic (horvát)

C csoport:

Szpartak Moszkva (orosz), Salamanca (spanyol), Galatasaray (török), Tarbes (francia), Kaunas (litván), Praha (cseh)

D csoport:

Brno (cseh), Valencia (spanyol), Bourges (francia), Gorzów (lengyel), Vologda (orosz), Schio (olasz)

Az Európa Kupa 2010/2011-es idényének magyar érdekeltségű csoportjai:

H csoport:

SEAT LAMI-VÉD GYŐR, Vagos (portugál), Nantes (francia), Saarlouis (német)

L csoport:

SZEVIÉP-SZEGED, St. Katelijne (belga), Islas Canarias (spanyol)