Nyomozás indult a pécsi női kosarasoknál

2011.10.03. 19:58

A számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak a Pécs 2010 női kosárlabda csapatot működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft.-nél; a vizsgálódás a város polgármesterének kérésére készült belső átvilágítás alapján indult - közölte a Pécsi Újság.hu.

A portál szerint a Pécs 2010-et működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. átvilágítása során számos szabálytalanságot tártak fel, az ügyben nyomozás indult. Varga-Koritár György Baranya megyei főügyész a lapnak azt mondta: Páva Zsolt polgármester küldte el a Pécsi Női Kosárlabda Kft. gazdálkodásának ellenőrzéséről készült anyagot a városi ügyészségre, mivel a cégnél - a polgármester álláspontja szerint - jogszabálysértések történtek.

A főügyész hozzátette: a dokumentum alapján a városi ügyészség számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen személy ellen.

"A tényállás feltárásának lefolytatásával a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságát bízták meg". Azt, hogy az önkormányzati vizsgálat pontosan milyen vétségekre világított rá, Varga-Koritár a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondta el.