Az NBA megvétózta a Lakers cseréjét

2011.12.09. 11:57

Chris Paul marad New Orelansban. Hiába egyezett meg a három csapat, (Houston rockets, New Orleans Hornets, Los Angeles Lakers) az NBA tulajdonában levő New Oreleans-i csapat vezetősége végül nemet mondott arra a cserére, ami Pault, a Hornets legértékesebb játékosát a Lakersbe küldte volna.

Paul szerződése jövő nyáron jár le, és mivel úgy érzi, a jelenlegi kerettel nem esélyes komolyabb eredményekre, valószínűleg nem fogja meghosszabbítani megállapodását. Ezért próbálja elcserélni a Hornets, hogy elkerüljék Lebron James és a Cleveland Cavaliers esetét, tehát ellenérték nélkül távozni hagyják legjobb játékosukat. Több csapat is érdeklődött Paul iránt, végül egy hármas cserével Los Angelesbe került volna. A Lakers cserébe Pau Gasolt Houstonba küldte volna, a New Orleans pedig fiatal játékosokat és draftjogokat szerzett volna. Hornets vezetése azonban végül megvétózta a cserét.

A rossz anyagi helyzet miatt 2010 decemberében vette meg az NBA a csapatot. A döntés hátterében David Stern, a ligaelnök és néhány tulajdonos állhat, akik tiltakoztak a csere ellen.