Kobe egy gép, olyan, mint egy Ferrari

2013.10.02. 13:05

Kobe Bryantet augusztus végén kezdte el felfalni a gépszörny, ami a felépülését segíti, most már testsúlya hetvenöt százalékával, nagyjából hetven kilóval terheli sérült achillesét. Ennek ellenére továbbra sem lehet megjósolni, pontosan mikor tér vissza a Lakers tavasszal kiesett klasszisa.

A klub erőnléti edzői és gyúrói jelezték, Bryantnak nincsen máshol sérülése, viszont komplett rehabilitációt igényel a lába. „Ha valaki ilyen hosszú időre lesérül, akkor azt az izomata is megsínyli, úgyhogy újra be kell indítanunk a folyamatot. Gondoljanak úgy Kobe-ra, mint egy Ferrarira. Ha egy gépet sokáig nem indítunk be, akkor időre van szükség, hogy újra megfelelően üzemeljen" – igyekezett összefoglalni a rehabilitáció lényegét a Los Angeles-iek erőnléti edzője.

A sztárnak teljes testsúlyával kell terhelnie áprilisban elszakadt Achlles-inát, mielőtt munkába állhat, és elkezdheti az edzéseket. A szezonig még van ideje, október 29-én kezdődik az NBA, a Lakersnek a városi rangadóval a Los Angeles Clippers ellen.

Miközben Bryant a felépülésére koncentrál, egy másik Lakers-alapember a 39 éves Steve Nash állapotba is szóba került a csapatnál. Gary Vitti edző szerint az októberben kezdődő idényben a rutinos játékost kevésbé kellene terhelnie, akár teljes meccseket is kihagyhatna, hogy tudja hozni a formáját. Úgy véli, Nash a legutóbbi idényben pont azért nem tudta azt játszani, amit várnak tőle, mert a végsőkig hajszolták.

Vitti már harmincadik szezonját kezdi a Lakersnél az ősszel, azt mondta, a legutóbbi év volt a legnehezebb, amióta csapatnál dolgozott. A klub pocsékul kezdett, aztán nagy nehezen bejutottak a rájátszásba, ahonnan már az első körben kizúgtak, ráadásul a sztárok viszonya is rossz volt.