LeBron Jamesből Darth Vader lett

2014.02.28. 10:40

A Miami Heat-sztár LeBron Jamesnek még az Oklahoma City Thunder elleni meccsen egy zsákolás közben sózott oda Serge Ibaka. A tavalyi döntő legjobbjának eleredt az orra vére, később kiderült, hogy eltört, úgyhogy speciális védőmaszkban kell most egy darabig játszania

A kosaras a New York Knicks elleni mérkőzésen már fekete maszkban lépett pályára, miután az edzéseken többször viselte, és bár azt mondta, nagyon kényelmetlen benne játszani, de a péntek hajnali meccsen zsákolni is tudott a védőfelszerelésben. LeBron végig nagy formában játszott, összesen harmincegy pontot szórt, csapata legeredményesebbje volt, 108-82-re nyerték meg a meccset. 

A szurkolók persze imádták LeBron új maszkját, Hannibal Lecterhez, Batmanhez és Darth Vaderhez is hasonlították. A kosaras egyébként évekkel ezelőtt viselt már ilyen felszerelést, akkor is egy sérülés miatt. 

A Toronto Raptors–Washington Wizards-meccs három hosszabbítás után dőlt el, összesen 263 pont esett, végül a fővárosiak tudtak nyerni 129-134-re. A Wizardsból Gortat és Wall is harminc pont fölött zárt, a raporsos DeRozan harmincnégyet szerzett. 

Eredmények:

Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 101-96

Toronto Raptors-Washington Wizards 129-134 - háromszori hosszabbítás után

Miami Heat-New York Knicks 108-82

Denver Nuggets-Brooklyn Nets 89-112