A hülyepasszok napját tartották az NBA-ben

2015-05-13T022419Z 864463976 NOCID RTRMADP 3 NBA-PLAYOFFS-CHICAG
2015.05.13. 08:55

A Cavaliers és a Bulls közötti főcsoport-elődöntő hatodik meccsén LeBron James megint bizonyította, hogy ha neki megy a játék, bármire képes lehet a Cleveland: 12 lepattanóval 6 assziszttal és 38 ponttal egyaránt a legjobb volt csapatában, de a pályán is csak Derrick Rose tudta verni egyetlen assziszttal.

James ráadásul a hajrában egy döntő fontosságú blokkot is kiosztott, amikor a Bulls egy labdaszerzésből megindult. 50 másodperc volt még ekkor a meccsből, a Cavs 101-99-re vezetett, Rose pedig az egyenlítésért dobott, de LeBron a semmiből feltűnve ütötte el a labdát. A maradék 49 másodpercben azért még esett pár kosár, de a Cleveland simán behúzta a meccset 106-101-re, amivel 3-2-re vezeti a párharcot

James szörnyetegblokkja

Pedig a Bulls is rendesen küzdött, Derrick Rose például a clevelandi Tristan Thompson arcáról adott önmagának asszisztot egy kosara előtt. A végére viszont Rose-nak minden baja volt, a csuklója és a térde is megsérült kissé, de 42,5 percet így is pályán volt, úgyhogy nem történt komoly baja.

A meccs dobása viszont a montenegrói Nikola Miroticsé volt, aki a harmadik negyed legvégén, még saját térfeléről engedett el egy triplát, amivel 80-71-re szépített a Bulls.

A másik keddi meccsen is volt érdekes, de akár gyönyörűnek is mondható assziszt. Nehéz eldönteni, hogy Chris Paul valóban úgy akarta megjátszani Blake Griffint, hogy a palánk széléről pattintja oda a védők közé bezárt társnak, vagy csak simán lecsúszott a passz és így lett jó, a végeredmény viszont így is, úgyis káprázatos. 

Ezt nem biztos, hogy így akarta Paul

De ahogy a Bulls esetében, úgy a Clippersnél sem volt elég a nem mindennapi assziszt, mert a Rocketsból James Harden rettenetesen felszívta magát és a tripladuplájával 3-2-re szépített a Houston. Ja, és közben ilyenekre is volt ideje Hardennek:

Hardennek oda sem kell néznie

    Eredmények:

    főcsoport-elődöntők, 5. mérkőzések:

    nyugat:

Houston Rockets-Los Angeles Clippers 124-103

    A párharc állása: 3-2 a Clippers javára

    kelet:

Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 106-101

    A párharc állása: 3-2 a Cleveland javára

    Az összecsapások az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.