Mintha AirJordan szállt volna be zsákolni az NBA-gálán

2016.02.14. 12:13

Az NBA  All Star-meccsét magyar idő szerint hétfőn hajnali kettőkor játsszák majd, de a gálán már túl vannak a hárompontosdobó-, az ügyességi és a zsákolóversenyen.

Kisebb meglepetés, hogy a triplákat nem Stephen Curry, hanem a Golden State másik dobógépe Kyle Thompson szórta a legjobban. Thompson 27 pontot, Curry 23-at, a harmadik Devin Booker 16 pontot gyűjtött a speciális versenyben.

Az ő párbajuknál jóval látványosabb volt a zsákolóverseny, amit a húszéves Zach LaVine nyert meg újra Michael Jordant idéző mozdulataival. LaVine elképesztően atlétikus és energikus.

Behúzott egy büntetővonalról feladott alley-oopot. Csinált egy teljes fordulatot a levegőben, mint Jordan. Sprint után a büntetővonalról felugorva zúzta be a gyűrűbe. Majd a lába között áthúzva is zsákolt egyet.

LaVine mozdulatai meggyőzőek voltak, de ötletességben Aaron Gordon felülmúlta. Az Orlando Magic játékosa a csapat légdeszkán álló kabalafiguráját használta fel trükkjeihez.

Az ügyességi versenyt szintén a Minnesota Timberwolves egyik játékosa, Karl-Anthony Towns nyerte, ezzel ő lett az ügyességi szám első magasember-győztese. A 211 centis, 20 éves center/erőcsatár előtt szinte kizárólag csak irányítók nyertek a labdakezelésre fókuszáló gyakorlatokon – Towns előtt a legmagasabb játékos, aki nyerni tudott az ügyességi tornán, a Miami Heat 193 centis bedobója, Dwyane Wade volt, a fiatal Timberwolves-játékos tehát új korszakot nyitott az All-Star-hétvégén.