Curry laza volt? Jordantől láthatta

2016.03.10. 18:15

A Golden State most a Utah Jazzt verte meg, Steph Curry a szünet előtt eresztett el egy triplát vagy félpályáról, majd ahelyett, hogy ugrált volna egy keveset örömében, ahogy az ilyenkor szokás, kifutott az öltözőbe.

Persze ő általában hasonlóakat dob, ha nem is ilyen messziről, de az egész akció nagyon emlékeztetett az emberre, akihez Curryt mostanában már egyre többször hasonlítják: Michael Jordanre.

Jordan Pistons győztes kosár 1992.11.11. - és irány az öltöző

Különösen Jordan egyik 1992 novemberi kosarára és ünneplésére, amivel az addigi legnagyobb ellenfelüket, a Detroit Pistonst verték. Jordan közvetlenül a dudaszó előtt engedte el a labdát, nem olyan távolról, mint most Curry, de azért ő sem bajlódott a vonallal.

Csakhogy nem a vége, hanem a hosszabbítás legvégének utolsó pillanataiban. A dobás bement, érvényes lett a hármas, szerzője pedig szintén sarkon fordult, és rohant is az öltöző felé. Pillanatok múlva már el is tűnt, akár Curry.
 

Nem mondhatni, hogy Jordannek a dobd be, és rohanj le volt a specialitása, de van még két hasonlóan emlékezetes dudaszós meccseldöntése, amikor az ünneplés az öltözőben maradt.

Jordan dudaszós meccseldöntős dobása

Utahban, a Jazz ellen, majdnem napra pontosan két évvel a pistonsos előtt Jordan ugyan nem hármassal döntött 82-82-nél, de akkor is megcsinálta, és szaladt le, mintha sietne haza.

A legjobban a harmadik jordanes döntő dobás hasonlít talán Curryéhez, ez 1995 márciusában történt, Atlantában, a Hawks ellen. Jordannek alig 6 másodperce maradt nyerni, ráadásul ő hozta fel a labdát. Kiszámolhatta, hogy ennyi alatt épp felér, majd lecsapott. Itt tényleg csak egy szolid guggolással ünnepelt, és elhagyta a helyszínt.

Bulls vs. Hawks (1995.03.25) Jordan dudaszós meccseldöntős dobása