Lelőttek egy 23 éves NBA-kosarast

2016.05.30. 11:39

Lelőtték az NBA-s New Orelans Pelicans kosarasát, Bryce Dejean-Jonest szombaton Dallasban, a huszonhárom éves kosaras belehalt a sérüléseibe.

Jones volt barátnőjét látogatta meg, hogy közös gyerekük egyéves születésnapját ünnepeljék, de az egy emelettel lejjebb lévő lakásba akart bemenni a hajnali órákban. A kosaras betörte az ajtót, a lakás tulajdonosa erre fegyvert fogott, és a zárt hálószoba-ajtón keresztül kikiabált. Nem kapott választ, és mivel Jones rugdosni kezdte a hálószoba ajtaját, ezért a tulajdonos átlőtt a zárt ajtón. Eltalálta a sportolót, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. 

Az ügynöke szerint Jones és a barátnője korábban összeveszett, ezért a férfi elment egyet sétálni. Később visszatért, de eltévesztette az emeletet, mivel nem ismerte a járást, és azt hitte, hogy volt barátnője kizárta. A Jonest lelövő tulajdonos ellen nem emeltek vádat, írja az ESPN

A 23 éves kosaras tavaly került újoncként a New Orleans Pelicanshoz, és a szezonban tizenegy mérkőzésen kezdett, mielőtt eltörte a csuklóját. A meccseken 5,6 pontot átlagolt. Idén februárban írt alá hároméves szerződést a csapattal.