LeBron szemüvegben égette magát

2017.03.26. 15:35

Egy kisebb szemsérülés miatt védőszemüvegben kezdte a meccset LeBron James a Cavaliers és a Wizard szombati esti összecsapásán, az újítás viszont nem jött be: a csapattársai is kiröhögték miatta, a játék sem igazán ment benne, úgyhogy rövid idő után frizbiként dobta el a szemüveget.

9,5 perc telt el eddig az első negyedből, ennyi elég volt ahhoz, hogy LeBronnak elege legyen a védőeszközből, amivel majdnem eltalálta a wizardsos Bradley Bealt. A Wizards ekkor 27-18-ra vezetett, vagyis a szemüveges LeBron-alterego +/- mutatója -9 volt – a meccset -11-gyel zárta, úgyhogy lehet, mégiscsak kellett volna az a szemüveg.

A Wizard az első félidőben 71 pontot dobva húzott el, majd végül nyert is 127-115-re, amivel a Cavaliers komoly bajba került, hiszen már csak fél meccs az előnye a keleti főcsoportban a rettenetesen hajrázó Boston Celtics ellen, vagyis reális esélye van annak, hogy elveszítsék az első kiemelt helyét.

Miközben a bajnok Cavsnek ilyenekkel kell bajlódnia, addig a Toronto Raptors (a Dallas elleni győzelmével) bebiztosította a helyét a rájtászásban. Keleten ezzel a Cleveland, a Boston és a Toronto mellett a Washington biztos playoff-résztvevő már, nyugaton ugyanezt a Golden State Warriors, a San Antonio Spurs, a Houston Rockets és a Los Angeles Clippers mondhatja el magáról.

Eredmények

Utah Jazz-Los Angeles Clippers 95-108

Washington Wizards-Cleveland Cavaliers 127-115

Toronto Raptors-Dallas Mavericks 94-86

New York Knicks-San Antonio Spurs 98-106

Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers 100-112