LeBron átment teljesen pofátlanba

2017.05.06. 09:40

Miután a Cleveland Cavaliers a rájátszás második körének második meccsén is verte a Toronto Raptorts, szinte mindenki arról beszélt, ahogy LeBron James egy dobás előtt játékból nekiállt a kezén pörgetni a labdát Serge Ibaka arcában, jelezve, hogy szegény akkor sem tudna ellene normálisan védekezni, ha akarna.

Nos, LeBron a harmadik meccsen pont ott folytatta, ahol a múltkorin abbahagyta, és szinte már megalázó dolgokat művelt a Raptors-játékosokkal. Köztük persze a rajta védekező Ibakával, aki ellen most nem pörgetett, hanem csak táncolgatott egy tripla előtt.

De talán még ennél is arcátlanabb volt, hogy a jobbkezes LeBron meccs közben, különösebb ok nélkül nekiállt bal kézzel dobálgatni, ami szintén nem eshetett túl jól a raptorsosoknak.

A meccs végén persze meg is indokolta, miért dobott ballal: „Nem tudom, hogyan lettem jobbkezes játékos, talán Michael Jordan és Penny Hardaway miatt, őket néztem gyerekkoromban állandóan. Arra gondoltam, hogy öregkoromra király lenne, ha lenne egy balkezes dobásom is, mert azok sokkal jobban néznek ki.”

Történelmi vonatkozása is van LeBron balkézre váltásának, 1986-ban a Celtics-legenda Larry Bird csinált hasonlót a Portland Trail Blazers ellen, csak Bird akkor a teljes meccset a gyengébbik kezével dobva hozta le.

Persze érthető, hogy LeBron új kihívásokat keresett, az idei rájátszás hét meccsén 240 pontot dobott, utoljára Kobe Bryantnek volt ilyen erős sorozata még 2008-ban. James a Raptors elleni harmadik meccsen 35 ponttal vette ki a részét a sima, 115-94-es győzelemből, amivel már 3-0-ra vezetnek a szériában.

A nyugati főcsoportban a San Antonio Spurs 103-92-re verte a Houston Rocketsot, ezzel 2-1-re vezetnek.

Eredmények, főcsoport-elődöntő

Kelet

Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 94-115

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Cleveland javára.

Nyugat

Houston Rockets-San Antonio Spurs 92-103

A párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.