4 mp hiányzott, hogy kiessenek, aztán jött a drámai hárompontos

2017.05.13. 09:28

Négy másodpercen múlt, hogy a Washington Wizards ne essen ki az NBA-rájátszásban, de John Wall drámai triplájával sikerült életben maradniuk a Boston Celtics ellen.

Az utolsó negyedben valamivel kevesebb, mint nyolc másodperc volt hátra a mérkőzésből, és kétpontos hátrányban voltak a washingtoniak otthon. Ha így marad az állás, akkor az az ő kiesésüket jelenti, ugyanis a négy győzelemig tartó párharcban már 3-2-re ment a Boston Celtics. 

Eleinte megjátszható washingtoni kosarast sem nagyon lehetett találni a Boston térfelén, aztán végül John Wallhoz került a labda. Vezette egy kicsit, aztán bőven a hárompontos vonalon kívülről eleresztette a labdát, és elsüllyesztett egy tökéletes hárompontost. 

Az egész csarnok tombolt, mivel ezzel megfordították a mérkőzést, ráadásul a hátralévő 3,5 másodpercben már a bostoniak nem tudtak pontot szerezni, így a drámai mérkőzésen mentette hetedik meccsre a párharcot a Wizards.

A mindent eldöntő hetedik meccset Bostonban rendezik majd hétfő este, a győztesre a Cleveland Cavaliers vár a főcsoport-döntőben.