Gumiként nyúlt a Görög Szörny keze, robog az NBA-döntő felé a Bucks

GettyImages-1149940057
2019.05.18. 08:10

Újabb fölényes győzelmével még egy lépéssel közelebb került az NBA-döntőhöz az alapszakasz legjobb csapata, a Miwaukee Bucks, ami a keleti főcsoportdöntőben 125-103-ra nyert a Toronto Raptors ellen a második meccsen.

A Bucks legjobbja nem nagy meglepetésre a Görög Szörny, vagyis Giannis Antetokounmpo volt, aki 30 ponttal, 17 lepattanóval és 5 assziszttal járult hozzá csapata sikeréhez. Ezzel a második játékos lett a Bucks történelmében, aki legalább 25-15-5-ös mutatót hozott össze a rájátszásban, az előd nem más volt, mint Kareem Abdul-Jabbar.

Megaeltiltás a korábbi év újoncának

A rájátszásmeccs mellett egyéb izgalmakat is hozott a péntek éjjel az NBA-ben, kétéves eltiltást kapott ugyanis droghasználat miatt a 2010-es szezonban az év újoncának választott Tyreke Evans, aki a tiltott szerek egyikével bukott le. Hogy pontosan mivel, azt nem közölte az NBA, annyit tudni csak, hogy az NBA hasonló büntetést az amfetaminok és azok rokonszereinek használatáért ad, tehát Evans jó eséllyel metamfetamin, kokain, LSD, ópiumszármazék, heroin, kodein, morfium, vagy PCP, azaz angyalpor egyikével bukott meg.

A 29 éves Evans, aki az idei szezonban ott volt a rájátszásban az Indiana Pacerszel, legkorábban két év múlva kérheti játékjogának visszaállítását.