A Clippershez igazol az NBA-döntő legjobb játékosa

2019.07.06. 09:49 Módosítva: 2019.07.06. 10:36

Kawhi Leonard végül a Los Angeles Clippershez igazol, állítja több forrás is. A hírt először a Yahoo Sports hozta le. A források szerint 142 millió dollárért, négy évre kötelezte el magát új csapatához.

Hétfőn hivatalosan is beindult a szabadügynökpiac az NBA-ben, és a várakozásoknak megfelelően hamar teljes tébolyba fordultak  a dolgok. A legnagyobb kérdőjel Leonard, az idei döntő MVP-je volt, aki akarata ellenére került Torontóba, de a Raptors legnagyobb hőse lett.

Leonard a döntő hat mérkőzésén 28,5 pontot, 9,8 lepattanót, 4,2 gólpasszt, 2 labdaszerzést és 1,2 blokkot átlagolt, emellett egyértelműen csapata vezére volt, és így teljesen megérdemelten nyerte el a díjat, 2014 után másodszor.

Leonardöt mindkét Los Angeles-i csapattal hírbe hozták. Az Oklahoma Thundertől Paul George is a Clippersbe megy Leonard mellett.

Június elején meg is büntették Doc Riverst, a Clippers edzőjét, mert mert televíziós szakértőként szerepelve a képernyőn minden idők legjobbnak tartott játékosához, Michael Jordanhoz hasonlította Leonard játékát. Az NBA szerint Rivers dicsérete ebben a helyzetben megfelelt egy burkolt szerződési ajánlatnak.