Magyar vereséggel kezdődött a birkózó-vb

2013.09.16. 14:08

Szmik Attila sima vereséget szenvedett japán riválisától a szabadfogásúak 96 kilogrammos kategóriájában hétfőn, a Papp László Sportarénában zajló budapesti birkózó-világbajnokság első magyar érdekeltségű mérkőzésén. A mindössze 22 éves versenyzőnek esélye sem volt az idei Ázsia-bajnokságon tizedik Jamagucsi Takesi ellen, aki 59 másodperc után szép válldobást, majd billentést mutatott be rajta. Szmik ugyan ezután egyből mögé került, ám ez csak a szépítéshez volt elég (1-5).

A Dunaharaszti és a Csepel sportolója ezt követően hiába próbálta, nem talált fogást riválisán, aki az első három perc utáni szünetet követően kétszer levitte őt és mögé került (1-9), ezzel pedig véget vetett a meccsnek. Szmik Attila csak abban bízhat, hogy japán legyőzője bejut a döntőbe, s a vigaszágra segíti őt.

A hétfői versenynapon még Kardos Róbert (55 kg) és Wöller Gergő (66 kg) érdekelt. Előbbi a litván Jurcys Sarunas, utóbbi pedig a venezuelai Cesar Augusto Robertty Moreno ellen lép szőnyegre, egyaránt a nyolcaddöntőbe jutásért.