Szörnyű baleset után meghalt egy volt F1-es pilóta

2015.08.24. 08:50

Justin Wilson IndyCar-pilótát vasárnap talált el egy autóról lerepülő darab a Pocono versenypályán, Amerikában. Wilson a falnak csapódott, eszméletlen állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kómába esett. Az orvosok mindent megtettek érte, de hiába, a 37 éves pilóta nem ébredt fel a kómából, és magyar idő szerint kedd hajnalban meghalt. 

Justin Wilson kómában, fejen találta egy alkatrész

A britet az előtte haladó, ütköző Sage Karam autójáról leváló orrkúp találta fejen nagy sebességnél. Az ilyen becsapódás nehezen túlélhető. Amikor Felipe Massát a Hungaroringen egy tízcentis rugó találta el, koponyatörést szenvedett, napokig élet-halál között volt.

A sárgával bekarikázott Wilson autója
A sárgával bekarikázott Wilson autója

A videón látható Karam ütközése, majd jóval utána érkezik meg Wilson, és a pályán keresztbe pattogó orrkúp épp a sisakját találja el. Ezután a kocsija a belső falnak ütközik. A versenyző azonnal eszméletét veszíthette, már csak utas volt a versenyautóban.

Wilson 2003-ban a Minardival lett Forma-1-es versenyző, az évet végigversenyezte. Az első 11 nagydíjon Minardit vezetett, majd idény közben ült át a Jaguarhoz az utolsó öt futamra. Élete egyetlen F1-pontját egy nyolcadik hellyel szerezte az Amerikai GP-n.

2004 óta indult az Egyesült Államokban, a Champ Carban, illetve annak utódjában, az IndyCarban. Hét futamgyőzelme, nyolc pole pozíciója volt. 2006-ban és 2007-ben is második lett a bajnokságban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport