Alonso: Sosem volt terv a teljes IndyCar-szezon

2018.10.21. 10:49

Továbbra sem tudni, hol versenyez majd 2019-ben a Forma-1-ből távozó Fernando Alonso, már persze, ha nem feltételezzük, hogy csak a 2018-19-es és esetleg a 2019-20-as endurance-vb-szezonok három plusz négy versenyén, illetve potenciálisan az Indy 500-on indul egész évben.

A spanyol ugyanis határozottan nemet mondott a teljes IndyCar-szereplése azok után, hogy mostani F1-csapata, a McLaren közölte, nem tudja vállalni a 2019-es indulást. Alonso ugyanakkor kiemelte, hogy nincs összefüggés a két döntés között, sőt, nem is tervezte, hogy bevállalja a teljes IndyCar-szezont, bár szeptemberben a 2017-es oválpályás szereplés után utcai pályán is tesztelte az Andretti egyik versenyautóját.

A teljes IndyCar-szezon sosem volt tervben amiatt, amit ebből leszűrtek volna az emberek. Tervezem, hogy egyszer ott versenyezzek, de ez nem jövőre lesz. Tizenhét verseny, mind Amerikában, mindet nulláról kellene megtanulnom. Ehhez hatalmas elszántság és munka kell, erre pedig nem leszek kész 2019-ben

mondta a spanyol a 2018-as Amerikai Nagydíj helyszínén, ahol azt is elmondta, hogy ha a McLaren indult is volna 2019-ben az IndyCarban, biztos nem ő lett volna az állandó pilótájuk, sőt, ő már hónapokkal a bejelentés előtt tudta, hogy nem lesz semmi a McLaren-indulásból.

A kétszeres F1-világbajnok spanyol konkrét tervei között csak a 2018-19-es WEC-szezon befejezése szerepel, bár határozottan állította, hogy fix terve van a jövő évre, és már csak pár apró részletet kell véglegesíteni, hogy be is jelenthesse azt. "Ha minden a helyére kerül, majd bejelentem, mit csinálok."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?