Bemutatták Tassi gyári WTCR-es Hondáját

2019.03.07. 12:21

Március 7-én, egy hónappal a szezon rajtja előtt bemutatta – egyelőre csak számítógépes képeken – a hongkongi KCMG csapat Tassi Attila és Tiago Monteiro 2019-es Honda Civicjének festését, amit a piros, fehér, fekete színek, illetve 2017-hez és 2018-hoz hasonlóan az idei szezonban is Tassit támogató Hell Energy szponzorációja ural. A magyar, portugál kettős ezzel az autóval vág majd neki a túraautó-világkupának:

A piros egyébként összekötő kapocs a Honda, az autókat felkészítő JAS Motorsport, illetve a főszponzor között, ezért ez lett a domináns szín a 2019-es mintában.

A KCMG a harmadik csapat, ami végleges festést mutatott a 2019-es WTCR-idényre, korábban a Cyan Racing mutatta be a már fixnek tekinthető Lynk & Co 03 TCR mintáját, majd a Comtoyou Racing Cupra-részlegéhez igazoló Tom Coronel fedte fel a holland pilóta szempontjából már szokásosnak mondható sárga alapú festését.

Tassi 2018-ban még ilyen festésű autót vezetett a TCR Európa-kupában, ahol az összetett negyedik helyén zárt:

Persze lehet, hogy több csapat megtartja a 2018-as mintáját, ám hivatalosan több alakulat még nem jelezte, milyen színekkel indulnak majd.

A 2019-es WTCR-idényre jelenleg 26 indulót jelentett be eddig 10 csapat, igaz, a svéd PWR Racing még nem közölte, ki vezeti majd a csapat két Cupráját. Mivel az már biztos, hogy az Team Mulsanne csak két Alfa Romeót indít, és más sem nevez hasonló típussal, maximum 30 állandó induló lesz – miután márkánként csak négy autó állhat rajthoz –, de ha az eddig nagyon hallgató Peugeot-tól sem érkezik induló, maradhat a mostani 26 fős létszám.