Olimpia 2004

Cseh László kihagyhatja az olimpiát

2004. 07. 22., 10:28 | Frissítve: 2004. augusztus 13., péntek 13:53

A Balatonfűzfőn edzőtáborozó fiatal úszóklasszis, Cseh László szerda este rosszul lépett, kibicsaklott a bokája - az orvosok lábközépcsonttörést állapítottak meg nála, írta a Népszabadság.

Szerencsétlen sérülés sodorta veszélybe az egyik legesélyesebb magyar úszó, Cseh László olimpiai felkészülését: a Fűzfőn edzőtáborozó sportoló szerda este a Balaton-parton rosszul lépett, kibicsaklott a bokája, majd bedagadt a lábfeje, írta a Népszabadság. Az eset után a veszprémi kórházba szállították Cseht, ahol megállapították: lábközépcsonttörést szenvedett.

Nem mehetett a Balatonba

Cseh az athéni küldöttség egyik aranyesélyese, de lehet, hogy csak volt: eddig négyszáz méter vegyesen az amerikai Michael Phelps legnagyobb vetélytársaként emlegettek. Turi György, Cseh László edzője így kommentálta a balesetet: "Négy év munkája tört ketté."

A tréner nem engedte a társakkal a Balatonban fürödni az úszót, mert vírusos fertőzéstől féltette. Cseh ezért a parton maradt. Turi úgy tudja, egy padra akart leülni éppen, amikor a baj történt.

Újabb vizsgálat

A Spartacus úszójának lábát begipszelték, majd csütörtökön Budapesten is megvizsgálják, és csak ezután derül ki, hogy egyáltalán ott lehet-e az olimpián.

Cseh édesapja szerint fia a baleset után sem adja fel terveit, és fel fog állni a nehéz helyzetből. "Még nem tudtam beszélni Lacival, mert alszik a műtét után" - mondta az MTI-nek id. Cseh László, aki maga is válogatott úszó volt. "Csavarral megerősítették a két törött csontot, az operáció rövidebb ideig tartott a tervezettnél. Berkes István főorvos nagyon bizakodó, azt mondta, jól sikerült a beavatkozás, s Laci a jövő hét elején már úszhat. Más kérdés, milyen mértékű edzésmunkát tud majd végezni."

Hozzátette: korai még arról beszélni, mikorra lehet a 400 m vegyesen biztos olimpiai éremesélyesnek számító versenyző újra teljesen egészséges. "Nagyon tudatosan készül Athénra, föl fog állni ebből a nehéz helyzetből. Nem fogja feladni, hiszen olimpián szerepelni minden sportoló álma" - összegzett.

Beckhamet összedrótozták

Két évvel ezelőtt még a Manchester United labdarúgójaként szenvedett hasonló sréülést David Beckham: a La Coruna elleni BL-meccsen Duscher kegyetlen belépője után törött el a klasszis lábközépcsontja. Beckham néhány hét alatt felépült, és ott lehetett a távol-keleti világbajnokságon.

N;
hirdetés