Olimpia 2004

A női kézisek döntetlenje a spanyolok ellen

2004. 08. 12., 16:39 | Frissítve: 2004. augusztus 12., csütörtök 16:53

A magyar női kézilabda-válogatott szinte végig vezetve 29-29-es döntetlent játszott Spanyolország csapata ellen az olimpia csoportmérkőzéseinek helyszínén rendezett felkészülési találkozón.

A magyar női válogatott utolsó felkészülési mérkőzése az olimpiai tornának helyet adó Faliró sportcsarnokban háromnegyedórás késéssel kezdődött, mert a városban az olimpiai lángot vivő váltó miatt útlezárások voltak.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem lehetett elégedett a kezdéssel, sok lövés ugyanis elakadt Lopez kapusban. Felváltva vezettek az együttesek, s két gólnál jobban egyik fél sem tudott elhúzni. A félidő derekán feljavult a védekezés, és valamelyest hatékonyabb lett a támadójáték, így meglépett a Mocsai-csapat. 11-7-nél a spanyol edző időt kért, de együttese csak azután tette szorosabbá az amúgy elég kemény, olykor durva összecsapást, hogy Sitit és Farkast is kiállították. A 27. percben Lovász kapott piros lapot, mert - igaz, véletlenül - arcon vágta Oncinát. Még a szünet előtt Kirsner folytatta remek középre futásait a bal szélről, és helyzeteit könyörtelenül értékesítette.

Jól kezdődött a második félidő, a gyakorta sportszerűtlen rivális emberhátrányai miatt ugyanis nőtt a különbség, pedig Mocsai többet is cserélt. A 39. percben már 21-14-et mutatott az eredményjelző. Aztán következett egy kisebb hullámvölgy és a rivális, főleg Garcia találatai révén előbb felzárkózott (22-20), majd az 58. perc egyenlítése után az utolsó percben vezetéshez is jutott. Ferling 24 másodperccel a lefújás előtt, büntetőből egyenlített.

A magyar csapat vasárnap, 13:30-kor Kína ellen kezdi meg olimpiai szereplését. A másik csoportban érdekelt spanyolok Angolával találkoznak az első fordulóban.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Spanyolország 29-29 (15-13) Gólszerzők: Radulovics, Kirsner 7-7, Ferling 5, Pálffy, Siti, Kulcsár 2-2, Mehlmann, Pigniczki, Farkas, Görbicz 1-1, illetve Puche, Mangue, Oncina, Andreu 4-4, Garcia 3, Pareja, Ortuno, Box, Fraile 2-2, Lopez, Gomez 1-1 piros lap: Lovász (27.)
N;
hirdetés