Olimpia 2004

'Már nagyon ki akartam menni ünnepelni'

Ahová megy, ünneplik Nagy Tímeát

2004. 08. 17., 10:50 | Frissítve: 2004. december 01., szerda 14:53

Nagy Tímea az elődöntőben végig biztos volt győzelmében, a döntőben pedig már 10-8-nál ünnepelni akart. A kétszeres olimpiai bajnok, ahogyan lányai, úgy elsőségei között sem akart különbséget tenni. Az Index a magyar–brazil férfi kézilabdameccs szünetében beszélgetett a magyar sport százötvenedik olimpiai aranyát megszerző párbajtőrözővel.

„Ott van az olimpiai bajnok!” – üvöltik a férfi kézilabdázók meccsére várakozó szurkolók, és valóban, könnyekig meghatódva Nagy Tímea is sorban áll a Faliró csarnok bejáratánál a magyar–brazil előtt.

„Őrület” – mondja a szurkolókra, akik a lelátókon is tovább éltetik őt, ezzel kisebb felfordulást, a rendezőknek pedig bosszúságot okozva. Az Index tudósítója a meccs szünetében tudott hosszabb időre félrehúzódni a folyamatosan énekbe foglalt kétszeres olimpiai bajnokkal.

Hülyeség a kedvezményezettség

Nézze meg a képeket!
Nézze meg képeinket!
„Az elődöntő, ahogyan az eredménye is mutatja, nehezebb volt” –- mondja Nagy, bár érzése szerint végig az övé volt az asszó. Az elődöntő legnehezebb szakaszában, vagyis a második három perc elején, Nisima zsinórban két egylámpás találatot ért el védés-visszaszúrásból. Nagy Tímea mégis feltűnően magabiztos maradt, és harmadjára meg is csinálta akcióját. „Tudtam, hogy nem az ő akciójából, hanem a saját hibámból kaptam a tust” – magyarázta.

Különösen szép pillanata volt az elődöntőnek, hogy 14-14-nél, bár ő volt a kedvezményezett, azonnal támadásba lendült. „Hülyeségnek tartom a kedvezményezettséget. Én, ha úgy érzem, hogy mennem kel, akkor mennem kell” – mondja mosolyogva.

Megúszta a pezsgőket

A döntő egészen különleges érzés volt Nagynak. Annyira az akciókra koncentrált, hogy nem is emlékszik egészen pontosan találatai sorrendjére. Egyik legnehezebb tusára – amikor kitért Flessel lábszúrása elől, majd kontrából ő talált lábon – azonban mosolyogva emlékszik vissza: „Az edzőm, Kulcsár Győző azt mondta, ahányszor lábon szúrnak, annyi üveg pezsgőt fizetek neki. Vasárnap négyszer vagy ötször találtak lábon, de a győzelemmel nulláztam a fogadást.”

A lányai közül sem választana

A döntőben végig magabiztosan vezetett. „10-8-nál kezdett nehéz lenni, már nagyon ki akartam menni, hogy megköszönjem a szurkolást. Aztán 13-10-nél volt a legnehezebb, mert még két tus kellett az ünneplésig.” Mégis, amikor vége lett, Nagy Tímea visszafogottnak látszott. „Piros lappal büntetik, ha valaki lekapja a sisakot, ezért vártam” – ad magyarázatot.

„Sydney vagy Athén? Mintha a nagyobbik és a kisebbik lányom között kellene választanom” – jött a frappáns válasz a lehető legbutább kérdésre.

Még nem a csapatdöntőre gondol

A csapat esélyeiről a rá jellemző higgadtsággal nyilatkozott. „Most még csak Kanadára – az első ellenfélre – gondolok, másra nem is szabad” – mondja, majd tovább szurkol a kéziseknek.

N;
hirdetés