Olimpia 2004

Kiesett a titkos esélyesnek tartott Bedák Pál

2004. augusztus 18., szerda 14:52

A 48 kilós öklözők között a junior világbajnok Bedák Pál vereséget szenvedett első selejtezőbeli mérkőzésén, így befejezte a tornát. "Ilyen ész nélküli csapkodást ritkán látni" - véli a látottakról Winkler Róbert, az Index házi ökölvívószakértője.

Az olimpia előtt a szakemberek - mindenek előtt Szántó Imre szövetségi kapitány - a 48 kilósok Bedák Pált tartották a titkos esélyesnek a magyar ökölvívók közül. "A legalacsonyabb súlycsoportban kisebb a konkurencia, ezért számolhatunk azzal, hogy Pali könnyebben elcsíphet egy érmet, mint a többiek" - nyilatkozta Szántó az Indexnek.

Két győzelem, két vereség

Ráadásul Bedák sorsolása nem sikerült rosszul, a selejtezőben az azeri Jejhun Abijevet kapta, akivel idén már többször is megmérkőzött, a pulai Eb negyeddöntőjében a magyar junior világbajnok győzött.

Öklözőink szereplése eddig felemásra sikeredett, Balzsay az elején lazsálva, figyelmetlenül bokszolva végül nyert a 75 kilósok versenyében. Aztán következett a hatvankilós Káté Gyula, aki nem bírt az inkább a pofozkodást erőltető dél-koreai Baik Jong Subbal, és 30-23-as vereséget szenvedett. Az 54 kilós Bedák Zsolt - Pál bátyja - kedd este nagyon taktikusan öklözve 36-27 arányban győzött a mexikói Abner Maresz Martinez ellen és a tizenhat közé került.

Bedák Pál aztán sima meccsen kapott ki az azeritől, Abijev végig irányítva magabiztos győzelmet aratott. Az ötödik magyar, Balog Vilmos csütörtökön lép a kötelek közé a 69 kilósok között.

Kis ígéret, nagy ígéret

"Nézni is rossz volt, persze nem mondom, hogy szívesebben lettem volna azeri ma délután. Kisbedákról csak annyit tudtam, hogy a vezetőség szerint nagy ígéret, tegnap a kisebb ígéret Bedák Zsolt nagyon szépen bokszolt, kíváncsi is voltam, milyen lesz az annál sokkal jobb" - kommentálta a látottakat Winkler Róbert, az Index kötelékébe tartozó Totalcar ökölvívó-szakértő főszerkesztője.

Az azeri bírt Kokó okosságával

"Hát, szörnyű volt, ilyen ész nélküli csapkodást ritkán látni, a profi Kótai Mihály szokott így bokszolni, ha rágörcsöl a K.O.-kényszerre. Balegyenest szinte egyáltalán nem ütött, csak horgokat, ami egy rövid ütés, ütéstávban lévő és onnan elmozgó ellenfelet csak véletlenül lehet eltalálni vele - "Pimpának" talán kétszer sikerült, mindkétszer véletlenül. Az azeri nemcsak arcra hasonlított egy kicsit a most ringsegédként látható Kokóra, hanem stílusában is: amatőr korában ő is így szokta megverni az ész nélkül támadó verekedőket."

"Szomorú ugrabugra"

"Balegyenessel kellett volna előre menni, és ha már megvan az ellenfél valahol a kötélnél vagy a sarokban, jöhetnek a horgok, de ez egy szomorú ugrabugra volt, rossz mix Bruce Lee-ből és Bud Spencerből. Meg a James Bond-filmekből: Bedák sokszor ütött el úgy az azeri feje fölött, ahogy a kaszkadőrök kímélik a verekedős jelenetekben a béna Roger Moore-t."

Van még Bedák

"Bedák az ellenfél mozgását is nagyon rosszul dekódolta, ha az már láthatóan elindult az egyik irányba, ő még a másikba követte, rosszabb esetben ütve is egy nagy luftot, ellenfél nélkül. Na mindegy, van még Bedák, jöhet még magyar feltámadás."

N;
hirdetés