Olimpia 2004

Gyurta: 'Nem zavar, hogy Darnyihoz hasonlítanak'

2004. 08. 19., 16:09 | Frissítve: 2004. augusztus 19., csütörtök 16:54

Az athéni olimpia tizenöt éves ezüstérmese, Gyurta Dániel világraszóló eredménye másnapján az Index fórumozóinak kérdéseire válaszolt. A kétszáz méter mellen második úszóról kiderült, nagyon babonás és már nagyon hiányzik neki a családja, ezért nem várja be az aranygépet, és vasárnap repül haza élete legnagyobb sikerének helyszínéről.

Nézze meg a képeket!
Nézze meg a képeket!
Élete második felnőtt világversenyén ezüstérmet szerzett a tizenöt éves Gyurta Dániel a férfi kétszáz méteres mellúszásban. A Jövő SC versenyzője az előfutamból és a középdöntőből is a legjobb idővel jutott tovább, a fináléban pedig a korábban is esélyesnek tartott japán Kitadzsima mögött, de a világcsúcstartó Brendon Hansen előtt ért célba.

Az egyéni legjobbjáért ment Athénba

"Az olimpia előtt az volt a célom, hogy döntőbe kerüljek, és megjavítsam az egyéni legjobbamat" - mondta az olimpia eddigi legnagyobb magyar meglepetését szállító Gyurta az Indexen zajlott online interjúban.

"Nem zavar, hogy Darnyi Tamáshoz hasonlítanak, nekem ez megtiszteltetés. Mindent megteszek azért, hogy a nyomdokaiba léphessek" - válaszolta magabiztosan. Elmondta, hogy ő a példaképe. "Egy nap négy órát, tizenöt kilométert úszok" - adott magyarázatot arra, mi a sikere titka

Összeszokott, nyerő páros

Tehetsége, értelme, küzdeni tudása, továbbá a kiegyensúlyozott, szerető családi háttér - meg egy kis magyar agyvelő adja össze ezt az eredményt, véli edzője Széles Sándor, aki szintén válaszolt a törzsasztalosok kérdéseire.

"Tényleg összeszokott páros vagyunk" - jelentette ki tréneréről Gyurta. Ez pontosan azt jelenti, hogy Széles mester nagyon érzi minden rezdülését, tette hozzá.

Nézze meg a képeket!
Nézze meg a képeket!
A tizenöt éves úszónak már nagyon hiányzik az otthon. "Elméletileg az aranygéppel kellene hazajönnöm, de már nem bírom itt tovább, hiányzik a családom, 22-én jövök haza az edzőmmel" - mondta.

Gyurta, a babonás

A fiatal úszóról kiderült sok a babonája: ezért nem áll fel a bemutatásnál, amikor elhangzik a neve, és ezért viseli kötött kesztyűjét is a rajt előtt. Egy kérdésre válaszolva rábólintott arra is, hogy sálat és sapkát is ajándékozzanak neki .

Visszavágás az újságírói kellemetlenkedésre

Ezüstje után nem sokkal "kellemetlenkedő" kérdéseket kapott az MTV adásában éppen Gyárfás Tamástól, az úszószövetség elnökétől, amit fórumozók hevesen kifogásoltak. Az újságíró-sportvezető azt jegyezte meg, hogy a fiatal versenyző az előfutamban és a középdöntőben a legjobb időt úszta, miért nem a legjobbkor, a fináléban tette ezt. Gyurta annyit jegyzett meg, hogy "azt kellett volna válaszolnom, hogy az orosz Komornyikovnak nem mondták meg, hogy erősen ússzon a selejtezőben és ki is esett."

N;
hirdetés