Olimpia 2004

Könnyed pólógyőzelem a kazahok ellen

Magyarország-Kazahsztán 14-4

2004. 08. 21., 10:01 | Frissítve: 2004. augusztus 21., szombat 14:11

Utolsó előtti csoportmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed, tízgólos győzelmet aratott a kazahok ellen. Benedek Tibor első góljait lőtte Athénban, amivel egy szűk körbe, a négy olimpián is eredményes pólósok közé került.

A kazahok elleni negyedik csoportmérkőzés hajnalban, athéni idő szerint is fél tízkor kezdődött a magyar pólóválogatott ellen. Az exszovjet tagállam legyőzése nem volt kérdés - bár a csoportból senki nem győzte le őket háromnál több góllal -, csak az volt a tét, hogy minél jobb kedvvel, önbizalommal szálljanak ki a medencéből Kásásék a valószínűleg a csoportelsőségről döntő, oroszok elleni meccs előtt.

Emberelőnyben most sem ment

Az első negyedben nem késztette nagy iramra a magyar csapatot az ellenfél, de így is biztos volt a vezetés, végig nagy kedvvel játszó Kásás, valamint Kiss Gergely és Biros révén. Igaz, a kazahok 1-0 után még egyenlítettek. Az emberelőnyök kihasználása, ahogyan eddig a tornán, most sem sikerült, igaz ezzel a másik oldalon is gond volt.

Ellenállás nélkül

A folytatásban Madaras kétszer is betalált, de a nagy előnyhöz az is kellett, hogy a Szécsi helyett a kapunkat védő Gergelyen - vagy a védőkön - szinte minden kazah próbálkozás elhalt. A félidőben 7-1 volt az állás.

A kazahok védekezés néha furcsa volt, előfordult, hogy a torna egyik legjobb góllövőjét, Kásást teljesen egyedül hagyták, aki nem is kegyelmezett.

A századik kazahok elleni találat

A harmadik negyedben már az volt a tét, hogy a kazahok elleni mérkőzések századik gólja is megszülessen. Ez egy szinte megalázó találatból történt meg - a meccsen a tizedik volt -, Fodor révén, aki csak a kapussal volt szemben és addig lóbált, amíg Svedov el nem süllyedt, majd felette a hálóba lőtt.

Benedek góljai

A kazahok ekkor kedvet kaptak", két gólt is szereztek, így nyolcra "jöttek fel".

A befejező negyedben az jelentett csak izgalmat, hogy Benedek Tibor az athéni tornán először talált be, vagyis negyedik olimpiáján - 1992, 1996, 2000, 2004 - lett eredményes.

A csoportgyőzelem küszöbén

A 14-4-es győzelem azt jelenti,l hogy nyugodtan készülhet az utolsó, oroszok elleni csoportmeccsre Kemény Dénes csapat. Az a találkozó a csoportelsőségről is dönthet, feltéve, ha az oroszok szombaton nyernek az Egyesült Államok ellen. Az első hely megszerzése fontos lenne, mert akkor automatikusan az elődöntőbe jutna a magyar csapat, nem kellene a négy közé jutásért másik hatos második vagy harmadik helyezettjével újabb meccset vívni.

Jegyzőkönyv
Magyarország - Kazahsztán 14-4 (3-1, 4-0, 4-2, 3-1)
Góldobók: Kiss G., Kásás 3-3, Madaras, Biros, Benedek 2-2, Vári,
Fodor 1-1, illetve Elke, Szevosztjanov, Ziljajev, Zajcev 1-1

"Nagyon fontos volt, hogy jól koncentráljunk ezen a meccsen, mert a győzelem ellenére az amerikaiak ellen voltak hibák. A kazahokat pedig eddig senkinek sem sikerült három gólnál jobban megverni. Az utolsó meccsen, az oroszok ellen a csoportgyőzelem lehet a tét, ha az amerikaiak ellen ma ők is győznek. Fontos lenne az első helyen végeznünk, mert nem lenne mindegy, hogy játszunk-e az elődöntőért, vagy esetleg pihenhetünk" - mondta a Magyar Rádiónak a három gólig jutó Kásás Tamás.

"Azt hiszem, jól csináltuk, hogy komolyan vettük a kazahokat, és meghajtottuk az elejét. Félidőben, 7:1-nél úgy éreztem, mintha fel is adták volna, de lehet, hogy egyszerűen elfáradtak a végére. A két gólom közül az elsőnél egy megúszás után én maradtam egyedül kapáshelyzetben, Rajmitól jól kaptam a labdát és bement. A másodiknál zóna ellen széthúztuk őket és kapásból átlőttem. Úgy érzem, jól ment a játék." - nyilatkozta a lefújás után honlapján Madaras Norbert.

N;
hirdetés