Olimpia 2004

Fehérorosz futónő nyerte a női 100 méteres síkfutást

2004. 08. 21., 23:35 | Frissítve: 2004. augusztus 21., szombat 23:40

Kelet-európai sikerekkel zárultak az olimpia szombati napjának atlétikai döntői: fehérorosz, orosz és litván versenyzőnők összesen két arany, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek. A női százméteres síkfutást nem amerikai, esetleg jamaicai vagy bahamai futónő, hanem a fehérorosz Yuliya Nesterenko nyerte.

Szombaton három átlétikai számban rendeztek döntőket az athéni olimpián. Meglepétés viszont csak egy számban, a női száz méteres síkfutásban született, ahol a fehérorosz Julja Nesterenko 10.93-at sprintelt, és legyőzte az összes amerikai klasszist.

A szőke futónő közepes rajt után, remek hajrával előzte meg az Egyesült Államok színeiben induló Lauryn Williamset, aki méterekkel a cél előtt még győztesnek érezhette magát. A harmadik helyen a jamaicai Veronica Campbell futott be.

A döntő egyébként két idősebb klasszis nélkül zajlott le, a 37 éves Gail Devers és a már 44 esztendős Marlene Ottey nem jutott a fináléba, bár utóbbi mindössze három századdal maradt le arról.

Női diszkoszban görög győzelemre számított a teltházas athéni közönség, ám az orosz Natalya Sadova elrontotta az ünnepet, 67.02 méteres dobással legyőzte a hazai kedvencet, Anastasia Kelesidout. A bronzérmet a fehérorosz Irina Yatchenko szerezte meg.

Női hétrpróbában valójában már pénteken eldőlt a verseny, ugyanis öt szám után a svéd Carolina Kluft már szinte behozhatatlan előnnyel vezetett. A skandináv atléta szombaton bebiztosította győzelmét, míg az ezüst a litván Austra Skujyténak, a bronz a brit Kelly Sothertonnak jutott.

N;
hirdetés