Olimpia 2004

Balogh Gábor stresszesebb, mint Sydney előtt

Az öttusa-világbajnok nem hajlandó helyezésről beszélni

2004. 08. 04., 15:00 | Frissítve: 2004. augusztus 12., csütörtök 02:22

A kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh nem tartja magát favoritnak Athénban, de ezt nem tekinti kedvezőtlen előjelnek.

Az öttusázó Balogh Gábor nagy esélyesként érkezett Sydneybe, hiszen egy évvel korábban Budapesten megnyerte a világbajnokságot. Sydneyben aztán ezüstérmet harcolt ki, az orosz Szvatkovszkij ugyanis legyőzte. 2001-ben megvédte vb-elsőségét, egyéni aranyérmet azóta nem nyert, hol sérülés, hol balszerencse fosztotta meg ettől.

Régen rossz előre számolgatni

Balogh Gábor
"Kicsit stresszesebb vagyok, mint Sydney előtt, de hát ez a korral jár. Idősebb lettem, négy éve szinte még gyerekként utaztam első olimpiámra" - kezdte érdeklődésünkre Balogh, aki a hétvégén kihagyott néhány edzést megfázása miatt.

"Nem vagyok akkora esélyes, mint legutóbb, és ez akár kedvező előjel is lehet a verseny előtt számomra" - tette hozzá. "Nyilvánvaló, hogy a legjobbat akarom kihozni magamból, de nem számolgatok előre, mennyit kellene lőnöm vagy úsznom, mert szerintem az már régen rossz. Semmit nem gondolok végig előre" - értékelt.

A vívásra külön figyelni kell

Baloghot a Nemzet Sportolójává választott négyszeres olimpiai bajnok vívó, Kulcsár Győző is segíti a felkészülésben. "Mind az öt szám nagyon fontos, de a vívásra külön figyelni kell, mert ebben a tusában egymástól is pontokat vehetünk el" - magyarázta.

Felvetésünkre, milyen érmet szeretne, csak annyit felelt: "senki sem húzhat ki belőlem erre a kérdésre választ". Azt azonban egy mosollyal megjegyezte, ha az amerikai tévétársaság, a CBS ezüstérmes jóslata beteljesülne, az "szép eredmény lenne".

N;
hirdetés