Olimpia 2004

Balzsay megszenvedett tunéziai ellenfelével

2004. augusztus 14., szombat 13:44

Az olimpia után a német Universumhoz szerződő Balzsay Károly csak az utolsó menetben bokszolt tudásához méltóan, azonban tunéziai ellenfele ellen ennyi is elég volt a továbbjutáshoz.

A magyar ökölvívók közül Balzsay Károly kezdte meg legelőször a küzdelmeket, a 75 kg-osok súlycsoportjában. Hiába kérte Szántó Imre a magyar bokszolót, hogy kerülje a közelharcot a tunéziai Mohamed Sahraui ellen, a magyar öklözőt vitte előre a lendület, a nem különösebben képzett ellenfelével szemben.

Így nem is volt meglepetés, hogy az olimpia után a profik közé álló magyar nem tudott komolyabb előnybe kerülni. A különösebb nemzetközi eredménnyel nem rendelkező tuniszi előszeretettel "verekedett", amibe partnerre talált Balzsay személyében.

Balzsay a világversenyeken többnyire gyengén kezd és ezt a szokását most is megtartotta. Az első menetet 6-1-re nyerte Sahraui és a folytatásban is végig ő vezetett. A második két perc után 13-10 volt az eredmény - nem ide. A harmadik negyedben végre átvette a vezetést, Sahrauira számoltak is, de végül ez is az afrikai sikerével zárult (17-16).

Az utolsó amatőr versenyén szereplő Balzsay csak a negyedik menetben bokszolt tudásához méltóan, akkor meg is fordította az állást, végül 29-24-es pontozással bizonyult jobbnak.

N;
hirdetés