Olimpia 2004

Kiesett a Bátorfi, Tóth páros

2004. 08. 16., 20:49 | Frissítve: 2004. augusztus 16., hétfő 21:53

Az érmes reményekkel Athénba utazó Bátorfi, Tóth asztaliteniszező páros egy meccs után búcsúra kényszerült. A nyolc közé jutásért a horvát Boros, Vajda duó simán verte a mieinket.

A háromszoros Európa-bajnok Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina asztaliteniszező párost a legjobb európaiként, a hatodik helyen rangsorolva emelték ki. Ebből adódóan csak a negyedik fordulóban kapcsolódtak be a versenybe.

Kedvezőtlen előjelek

A sorsolásukra nem lehetett panasz, mi több, a lehető legjobbat kapták - nem ázsiaival meccseltek a nyolc közé jutásért -, Bátorfi mégis úgy vélekedett a Magyar Rádió délelőtti műsorában, hogy fél a horvát Boros Tamara és Vajda Kornélia elleni összecsapástól. Úgy indokolt: a horvátoknak kedvezhet, hogy ők már játékban vannak. Emellett a legutóbbi Eb fináléjában a Statisztikában játszó és Magyarországon élő Boros, Steff oldalán legyőzte őket.

Ugyancsak kedvezőtlen előjelnek tűnt, hogy a 35 éves Bátorfi a kanadai Cana elleni hét szettben, nagy csatában veszített vasárnap este, jóllehet két mérkőzéslabdája is volt. Az ötödik olimpiáján szereplő tízszeres Európa-bajnok a körülményekkel sem volt elégedett, azt mondta: hideg van a teremben, kivált a bemelegítő csarnokhoz képest.

Egy szettre futotta

Nem is kezdődött jól a meccs számukra, hiszen az első szettet elveszítették. A másodikban azonban megmutatták, mennyire tudnak küzdeni, négy pontos hátrányból felállva fordították a maguk javára a találkozót. A harmadik játszmában 8:2-re elhúztak a horvátok, innen még felzárkóztak a mieink, nyerni viszont már nem tudtak, és ezzel el is veszítették a kedvüket.

A folytatásban még momentumai sem voltak a magyar párnak, akik a szabadságukat is megszakítva készültek erre a számra. Tóth az Indexnek azt nyilatkozta kiutazását megelőzően, hogy jobb formában érzik magukat, mint négy éve, amikor a bronzmeccsen hatalmas csatában maradtak alul. Azt sem tartotta kizártnak, hogy most végre megszülethet az első magyar olimpiai érem a sportág történetében.

Bátorfinak az olimpia véget ért, Tóth egyéniben a hongkongi Tie Ja-nával mérkőzik a tizenhat közé kerülésért. A végeredmény: Boros, Vajda - Bátorfi, Tóth: 11:6, 9:11, 11:9, 11:3, 11:3.

A két magyar játékos röviden, és roppant csalódottan értékelt az MTI-nek. "Rosszul játszottunk, főleg én. Sajnos nem bírtunk a magyar "elemekkel", és itt nem csak Tamarára gondolok. Ők agresszívak voltak, mi viszont egyáltalán nem" - mondta Tóth Krisztina. Bátorfi Csilla szerint a harmadik szett hajrája volt a döntő: "akkor még megcsíphettük volna őket, de nem sikerült. Ezután hátra szorultunk, Borosék pedig kiválóan támadtak."

N;
hirdetés