Olimpia 2004

Csütörtökön több érmet nyerhetünk, mint eddig

2004. 08. 19., 01:06 | Frissítve: 2004. augusztus 19., csütörtök 01:43

A világbajnok sportlövő Igaly Diána mellett a férfi kardcsapat is esélyes a győzelemre, csakúgy, mint a súlyemelő Krutzler Eszter az olimpia hatodik versenynapján. Az uszodában Cseh és Kovács Ági is az érmekért harcol. Az olimpiai bajnok dzsúdós, Kovács Antal éremmel szeretné emlékezetessé tenni negyedik, utolsó olimpiáját.

Az evezősök közül csütörtök reggel kilenc óra tájékán rajthoz áll az utolsó még versenyben lévő magyar duó, a könnyűsúlyú kétpárevezős, Varga Tamás és Hirling Zsolt. Hallerék kiesése után már csak ők teljesíthetik a szövetség elvárásait, hogy pontot, vagy akár érmet szerezzenek Athénban. A reményfutamban biztatóan eveztek, így van esélyük arra, hogy a vb-hatodik hely után az olimpián is sikeresek legyenek.

Igaly éremre céloz

Kilenckor kezdődik a női skeet selejtezője, amelyikben a kétszeres világbajnok, Igaly Diána érdekelt. Négy éve bronzérmes lett, most is hasonló reményekkel kelt útra a negyvenéves klasszis, és ha szeles lesz az idő, az őt aligha fogja zavarni, mi több: talán előnyt jelenthet számára.

A címvédő férfi vízilabdázók sem alhatnak sokáig, hiszen rájuk a harmadik csoportmeccsük vár, az amerikaiak ellen háromnegyed tíztől játszanak Fodorék. A mieink az egyértelmű esélyesek, és ha harmadszor is nyernek, akkor lényegében bebiztosították továbbjutásukat, és az oroszok ellen fog kiderülni, hogy elsők lesznek-e.

Éremmel búcsúzna a zászlóvivő

Kitől vár érmet csütörtökön?
 54
 29
 117
 136
 30

A zászlóvivő cselgáncsos olimpiai bajnok, Kovács Antal is tatamira lép a 100 kilós súlycsoport fél tízkor kezdődő küzdelmeiben. "Atom Anti" rögtön elsőre kifogta a címvédő japán Inoue-t, vagyis ennél nehezebb bemutatkozásra nem számíthatott. A negyedik, egyben utolsó olimpiáján szereplő Kovácsnak azonban pozitív a mérlege a japán ellen, így győzelme sem elképzelhetetlen.

Plusz: abból a szempontból nem járt rosszul, hogy esetleges veresége esetén nyitva állhat az út számára a vigaszágon, hiszen azzal mindenképpen lehet számolni, hogy a japán a négy közé fog kerülni. Így egy vereséggel is érmes lehetne, feltéve, ha a többi meccsét nyeri. Anti érmes búcsút szeretne.

Orosz-magyar döntő a férfi kardban?

Fél tizenegy táján szólítják a pástra a magyar férfi kard-válogatottat, amelyik az éremszerzés reményében veszi fel a harcot, elsőként az amerikaiakkal. Valószínűsíthető a magyar győzelem, ami már azt jelenti: a négy közé jutottak Ferjancsikék.

Ott várhatóan a franciákkal találkoznak, és a címvédő oroszokkal csak a döntőben futhatnak össze. Az egyéniben ezüstérmes Nemcsik amennyiben tartja kiváló formáját, Ferjancsik pedig tudásának megfelelően vív, Lengyel Balázs pedig kihozza magából azt, ami benne maradt a gyors egyéni kiesés után, akkor alighanem meglesz az érem.

Krutzler világcsúcsra készül

Fél négykor kezdődik a 69 kilós súlyemelőnők viadala. A mieink közül a legnevesebb, és az előzetes hírek szerint a legjobb formában lévő versenyző, Krutzler Eszter ebben a kategóriában lép pódiumra.

Krutzler a tavalyi vb-n alulmaradt a kínai Luoval szemben, de most visszavágásra készül. A papírforma alapján ők ketten lesznek versenyben a dobogó legfelső fokáért, várhatóan az első helyhez világcsúcs szükségeltetik, amire Krutzler az edzéseken képes volt. Remélhetőleg nem veti vissza Krutzlert Kecskés doppingesete. A nyolc évvel ezelőtti bronzérmes Feri Attila is emelni fog, tőle viszont nem várható el jelenleg a pontszerzés sem.

Cseh újabb éremért tempózik

Úszásban ismét éremesélyesek a magyarok. Cseh László 200 vegyesen a harmadik idővel jutott a fináléba, de megcélozza a második helyet negyed nyolckor. Az amerikai Phepls sikerét feltehetően nem fogja veszélyeztetni, de a bronza után most egy ezüstöt is begyűjthet, jóllehet idén májusban versenyzett először ezen a távon, a madridi Európa-bajnokságon. Akkor nyert.

Kovács Ági ugyan ötödik idővel jutott a döntőbe 200 mellen - háromnegyed hét előtt fog úszni -, mivel csak két tizeddel maradt el a harmadiktól, így akár még az érmekért is harcban lehet a címvédő. A szövetségi kapitány, Kiss László elmondása szerint Ági visszanyerte a hitét, és régi önmagát.

Kérdéses Risztov rajthoz állása

A délelőtti előfutamokban Gáspár Zsolt(100 pillangó) és Takács Krisztián(50 gyors) lesz érdekelt, mindkettőjüktől bravúr lenne, ha a legjobb tizenhat közé beverekednék magukat. Risztov Éva is érdekelt lenne a 800 gyorson, de pillanatnyilag még kérdéses, hogy a kedvenc távján, a 200 pillangón csalódásra a nyolcadik helyen végző úszónő vállalja-e a megmérettetést.

Az ökölvívók között a 69 kilós Balog Vilmos az első körben erőnyerő volt, így csak most kapcsolódik be a versenybe.

N;
hirdetés