Olimpia 2004

Nagy Tímea újra a páston

2004. 08. 19., 23:52 | Frissítve: 2004. augusztus 20., péntek 01:20

A női vízilabdázók az életben maradásért játszanak a kanadaiakkal. Súlyemelésben újabb érem várható, a világbajnok Likerecz Gyöngyi hosszú sérülése után először versenyez. A női párbajtőrözők Nagy Tímeával a soraikban csapatban küzdenek.

A szerdai Olümpiában megrendezett súlylökés után pénteken elkezdőnek az atlétika versenyei. A 20 kilométeres gyaloglásban Dudás Gyula lesz ott a nyolc órás rajtnál, ha a mezőny első felében végez, az már sikeresnek mondható. Sokkal komolyabb reményekkel állnak a dobókörbe fél kilenc tájékán a kalapácsvetők a selejtezőben.

Annus Adrián a selejtezőben

Az Európa-bajnok, vb-második Annus Adrián a végső győzelemre is esélyes, így neki megerőltetés nélkül kell továbbjutnia a legjobb tizenkét versenyző közé. Pars Krisztián nem emelkedik ki annyira a társai közül, mint Annus, de a szint megdobása tőle is elvárható. Az amerikai lapok egyébként tőle várják a meglepetést. A hármasugrás selejtezői egy órával később kezdődnek, abban a számban Tölgyesi Péter az érdekelt.

A női standardpuska selejtezőiben Krzyzewsky Beáta és Joó Éva javíthat, mert az első nap, a légpuskában mindketten elmaradtak tudásuktól. Sidi Péter is a javítás szándékával lő - légpuskában lemaradt a döntőről, noha éremszerzése sem volt elképzelhetetlen - tizenegykor a kisöbü sportpuska fekvő számában. Összetettben valamelyest esélyesebb, mint ebben a számban.

Nagy Tímea újabb éremért harcol

Az úszódöntőkben ezúttal nem lesz magyar versenyző, a selejtezőkben viszont ketten is, Csobánki Zsuzsa 50 gyorson, míg az országos bajnokságon csúcsokat halmozó Kis Gergő 1500 gyorson úszik, de tőle is nagy bravúr lenne, ha a döntőben biztosítaná a helyét. A 4x100 férfi vegyesváltóban ugyanakkor lehetnek döntős reményeink, annál is inkább, mert a legutóbbi Eb-n haradikok lettek, de a mezőny itt igen erős. (Az összeállítás: Cseh László, Gáspár Zsolt, Bodor Richárd, Zubor Attila.)

A vasárnap kétszeres olimpiai bajnokká előlépő Nagy Tímea és a párbajtőr-válogatott - Mincza Ildikó és Hormay Adrien lesz a társa - negyed tizenegykor csap össze a kanadaiakkal. A győzelem kötelező számukra, aztán jöhetnek az oroszok és a visszavágás a négy évvel ezelőtti vereségért. Az első körben Kína-Franciaország találkozó is lesz, vagyis a végső sikerre is esélyes két csapat közül az egyik biztosan nem lesz ott a négyben.(Magyar-francia meccs csak a döntőben várható.)

Sérüléshullám a férfi kéziseknél

A női párbajtőrözőket nyolc és négy éve is a torna legnagyobb favoritjának tartották, de a negyedik helynél nem sikerült előrébb lépniük, most itt a kedvező alkalom a két kisebb kudarc elfeledtetésére.

A férfi kézilabdázók közül két mindkét balkezes játékosunk kidőlt a sorból, Harsányi Gergely az orrát törte a franciák ellen szerdán, míg az őt helyettesíthető Mocsai Tamás a csütörtöki edzésen törte el a lábközép-csontját. Így várhatóan a németek ellen fél négykor az átlövő Laluska Balázs kerül ki a szélre, vagy a jobbkezes Iváncsik Gergő. Feltéve, ha Harsányi fel nem épül, de pillanatnyilag még orrvédőt sem kaphat a duzzadt orrára, így erre kevés az esély.

Élethalálharcot vív a női pólócsapat

Továbbjut-e a női pólócsapat?
 6
 27
 45
 45
 34

A női vízilabdázók harmadik csoportmeccsüket játsszák háromnegyed négytől, és remélhetőleg nem az utolsót. A mieink ellenfele Kanada lesz, amelyik legyőzte az Egyesült Államokat. Ha Stieberék nyernek, akkor elcsíphetik a harmadik, még továbbjutó helyet, mi több, ha az oroszok az amerikaiakat is legyőzik, akkor szerencsés esetben még a második helyre is előreléphet a 2001-es Európa-bajnok társulat.

Likerecz is érmes lehet súlyemelésben

Súlyemelésben hét órától rendezik a 75 kilós hölgyek küzdelmeit, ahol a három évvel ezelőtti világbajnok, Likerecz Gyöngyi is pódiumra lép. Likerecz könyökműtéte után az olimpián versenyzik először, de biztató, hogy az edzéseken egyre nagyobb súlyokat emel, 270 kilóra is képes lehet, amivel érmet lehet nyerni. A négy éve ötödik Likerecz esélyeit növeli, hogy ebben a kategóriában nincs kínai.

Ökölvívásban az 54 kilós Bedák Zsolt az ukrán Tretyakkal igyekszik felvenni a versenyt, és ha hozza a tudását - eddig három bokszolónak nem sikerült - akkor a nyolc közé juthat.

N;
hirdetés