Olimpia 2004

Megduplázhatjuk aranyaink számát

Pénteken megkezdik a döntőket a kajakosok

2004. 08. 26., 22:09 | Frissítve: 2004. augusztus 27., péntek 01:53

Pénteken már döntőket rendeznek a kajak-kenusoknál, így nem elképzelhetetlen, hogy estére növeljük - akár meg is duplázhatjuk -aranyérmeink számát. Aranyesélyekkel kezdi el egynapos olimpiai szereplését az öttusázók között Vörös Zsuzsa, de Füri Csillának is érmes reményei lehetnek. Két férfi csapatunk is elődöntőben szerepel, kézilabdázóinkra a világbajnok horvátok, a pólósokra a csoportküzdelmek alatt egyszer már legyőzött oroszok várnak.

Ha minden a "terveink szerint" alakul, már reggel fél nyolc után öt perccel meglehet az ötödik magyar aranyérem. A szkíniászi tavon Kökény Roland ugyanis a férfi kajakegyesek ezerméteres döntőjét követően ekkorra már célba ér. Őt szinte azonnal követi a kenuegyesek ezerméteres távján Vajda Attila, aki akár megszorongathatja a szám klasszisát, a cseh Martin Doktort.

A négyesek a legnagyobb esélyesek

Negyed kilenc után nem sokkal az egyik legiztosabb aranyesélyesnek tekintett, Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga összetételű női kajaknégyes rajtol - és remélhetőleg elsőként ér célba -, majd őket a Beé István, Benkő Zoltán kajakpáros követi az egykilométeres távon.

A két szám eredményhirdetése után a Kolonics , Kozmann kenu kettes az 1000 méteres távon indul - igaz egy nappal később a szám 500 méteres döntőjében is ők indulnak. Reményeink szerint a pénteki versenynap utolsó kajakos száma, fél tíz előtt nem sokkal a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor összeállítású férfi négyes címvédésével zárul.

Ön szerint hány aranyérmetnyernek a kajak-kenusok pénteken?
 24
 71
 79
 183

Vörös és Füri is éremesélyes

Természetesen nem csak a kajakosokra kell figyelni pénteken. Bemutatkoznak a szabadfogású birkózók is, akik közül először a 66 kg-os Hatos Gábor és a 120 kilós Aubéli Ottó lép szőnyegre. Aubéli a 2002-es Európa-bajnok, idén Eb-ezüstérmes orosz Kuramagomedovval és a 2001-es Eb-második grúz Modebadzéval került egy csoportba, míg Hatosra az idei Eb-n 3. török Cubuki és a szlovák Fernyak vár.

Kilenc órától kezdik egész napos programjukat a női öttusázók, és este háromnegyed hatra eldől, hányadik helyen végzett Vörös Zsuzsa és Füri Csilla. A távolugró Vaszi Tünde bejutott a szám fináléjába, és az este hétkor kezdődő versenyen hatalmas bravúr lenne tőle a pontszerzés.

Férfi csapataink a döntőért meccselnek

Fél kettőkor lép pályára férfi kézilabda-válogatottunk, amely a világbajnok horvátok ellen próbálja meg kiharcolni, az olimpiai döntőbe jutást. Pásztorék eddigi teljesítménye is dicséretre méltó, azonban úgy érzik még nincs vége.

Negyed hattól az elődöntőben rendezik a sydneyi vízilabda-torna döntőjének visszavágóját - Athénban immár másodszor. A magyar és az orosz csapat már a csoportküzdelmek során is találkozott, és akkor Benedekék egy góllal nyertek.

N;
hirdetés