Olimpia 2004

Vívásban ismét aranyesély - keddi beharangozó

2004. 08. 17., 00:31 | Frissítve: 2004. augusztus 17., kedd 00:38

A férfi párbajtőrözők kedden folytathatják a sikersorozatot, Risztov Éva legerősebb számában, 200 pillangón lesz a medencében, míg Kovács Ágnes a 200 vegyes fináléjában érdekelt. A férfi pólósok a horvátokkal, női kézicsapatunk a görögökkel mérkőzik.

Legkorábban a sportlövő Simon Attila áll lőállásba, aki igen szerénynek mondható légpisztolyos eredménye után ezúttal a szabadpisztolyban próbál szerencsét. Döntőbe jutása nem kis meglepetés lenne.

Úszásban délelőtt a 100 gyors előfutamaira összpontosul a figyelem, hiszen az ausztrál Thorpe, a holland van den Hoogenband mellett az orosz Popov újra vízbe ugrik. Mint ahogy Zubor Attila is, aki a madridi Európa-bajnokságon egy századdal maradt le a döntőről. A jelenlegi erőviszonyok alapján már a tizenhatba jutása is nagy bravúr lenne.

Kitől várja kedden a legnagyobb magyar sikert?
 91
 78
 15
 8
 42

Risztov legerősebb számában a rajtnál

A nőknél Risztov Éva legerősebb számában, 200 pillangón bebizonyíthatja, hogy nem veszett el a hite, mint ahogy mondta a 400 vegyes döntője után szombat este, és ennek jelét is adta a 400 gyorson elért tizenkettedik helyével. Edzője, Turi György szerint biztosak lehetünk, hogy harcban lesz az éremért. Rajta kívül Boulsevicz Bea is ott lesz a rajtkövön.

Kovács Ágnes pedig délután már a helyezésekért harcol a 200 vegyesen. Ági a nyolcadik idővel biztosította a helyét a legjobbak között, és ha megismételne a barcelonai világbajnokságon elért hatodik pozícióját, az mindenképpen bravúr lenne.

A szupertehetséges Gyurta is bemutatkozik

Ezenkívül a 200 mellen Bodor Richárd valamint a 15 éves Gyurta Dániel érdekelt. Gyurta a barcelonai világbajnokságon a 13. lett, ígéretesen fejlődik, és ha szerencséje lesz, akkor akár a fináléba is bejuthat. A szabadkártyát kapott 4x200-as váltótól már az is nagy érdem lenne, ha az első tíz közelébe kerülne a tizenhat induló közül.

Ökölvívásban az 54 kilós Bedák Zsolttól jobb eredmény várható, mint Káté Gyulától aki megilletődötten bokszolt, és kiesett. Bedák ellenfele az a mexikói, a tavalyi pánamerikai játékokon ezüstérmes Abner Maresz lesz, akit a májusi, athéni olimpiai tesztversenyen legyőzött

Asztalitenisz egyéniben már csak Tóth Krisztináért szoríthatunk, aki a hongkongi Tie ja-na ellen veszi fel a versenyt a nyolcaddöntőbe jutásért, igaz nem sok eséllyel.

Boczkó, Kovács vagy Imre Géza

Vívóink közül elsőként a kardozó Nagy Orsolya mutatkozik be, ő a japán Hiszagae ellenében küzd a 32 között. Tőle nem várható el komoly eredmény, annál inkább a férfi párbajtőrözőktől, akik kiváló formában vívták végig a tavaszi Világkupa-viadalokat. Imre Géza és Kovács Iván már rendelkezik ötkarikás rutinnal, mi több, éremmel is - utóbbi ezüstöt nyert csapatban '92-ben, előbbi bronzot egyéniben, '96-ban - így őket várhatóan nem feszélyezi a légkör.

A háromszoros Eb-aranyérmes Boczkó Gábor újonc, ugyanakkor jelenleg ő rendelkezik legjobb ranglistás hellyel az említettek közül, de ez semmit sem jelent, mint ahogy az eddigi két döntő is mutatta. A sorsolása Imrének a legnehezebb, ő a német Strigel ellen vív, míg Kovács Iván az amerikai Mattern, Boczkó Gábor pedig a kínai Vang ellen lép pástra.

Mindhárom versenyző úgy tartja, hogy nehéz lesz megismételni az eddigi sikereket, Nemcsik Zsolt és Nagy Tímea magasra tette a mércét, de utol akarják érni őket. Az elvárások javarésze teljesítve, ezáltal veszítenivalója egyiküknek sincs, így teher sincs rajtuk.

Molnár ott lehet a csapatban

A női kézilabda-válogatott a görögökkel lép pályára, és a hazaiak erejét ismerve csak a gólkülönbség számít, igaz ehhez koncentrált játékot kell nyújtaniuk, korántsem szabad félvállról venniük a találkozót.

A férfi pólósokra újabb kemény ütközet vár az amerikaiak ellen alulmaradó horvátok ellen. A tavalyi Európa-bajnokságon a horvátok fosztották meg a csapatot a döntőbe jutástól, és ők a vereségük után értelemszerűen javítani szeretnének. A mieink az erőviszonyok alapján jobbak, valószínűleg a medencében is érvényesülni fog fölényük. Jó hír, Molnár Tamásnak nem törött el az orra, így ott lehet a társai között.

Az evezősök versenyeit, ha az időjárás is úgy akarja, délután megrendezik. Mindhárom magyar egység - Bencsik Gábor, Haller Ákos és Hirling Zsolt, Varga Tamás és Remsei Mónika, Stift Edit - a reményfutamban érdekelt.

N;
hirdetés