Olimpia 2004

Balzsay az öklözők becsületéért is küzd

2004. 08. 20., 23:23 | Frissítve: 2004. augusztus 20., péntek 23:48

A férfi pólósoknak és a női kéziseknek kötelező a győzelem, Pálinkás döntős lehet a gyorstüzelő pisztolyban, Varga pontszerző a súlyemelésben.

A kalapácsvetők után a diszkoszvetők is bemutatkoznak Athénban. Már reggel nyolckor ott lesz a dobókörben az Európa-bajnok Fazekas Róbert, aki idén javuló formát mutat, és a zürichi Golden Leauge-versenyen legyőzte az addig még veretlen olimpiai és világbajnoki címvédőt a litván Virgilijus Aleknát.

Három magyar diszkoszvető is döntős lehet

Fazekasnak tehát a végső győzelemre is komoly az esélye, így megerőltetés nélkül kell a döntőbe jutnia. Kővágó Zoltán a már említett versenyen a harmadik lett, így tőle is elvárható, hogy simán jusson be a tizenkettes fináléba. Máté Gábor sem esélytelen, bár az idei formája alapján ő harmadik számú versenyzőnk.

A két sprinter, Németh Roland és Dobos Gábor is színre lép, és ha előfutamukból továbbjutnak, már az is sikernek könyvelhető el esetükben. Varga Judit nyolcszázon fut, Molnár Krisztina pedig a rúdugrásban igyekszik bebiztosítani döntős helyezését, nem lesz könnyű dolga. Az esti döntőket magyarok nélkül bonyolítják le.

Kötelező a pólósok győzelme

Reggel fél kilenckor már a medencében kell lennie az eddig még hibátlan - mindhárom meccsét megnyerő - férfi vízilabda válogatott. Birosék a legkönnyebb riválissal, Kazahsztánnal mérik össze erejüket, győzelmük nem lehet kérdéses az eddigi forma alapján.

A gyorstüzelő pisztoly küzdelmére is szombaton kerül sor. Az Eb-bronzérmes Pálinkás Lajos helyreállíthatja a lövők becsületét - Igaly aranyérme mellett a többiek döntőbe sem kerültek -, de bravúrszámba menne tőle, ha a legjobbak között szerepelne a délutáni döntőben.

A vegyes váltó az országos csúcs közelében

Az úszódöntőkben a 4x100-as férfi vegyes váltó az előfutamokban az ötödik helyen végzett. Fél nyolc előtt öt perccel a fináléban is bebizonyíthatja a magyar alakulat - Cseh László, Bodor Richárd, Gáspár Zsolt és Zubor Attila -, hogy ereje teljében van, és országos csúcsot is dönthet. (Öt századdal maradtak el tőle pénteken.) Ha így tesz, várhatóan akkor sem képes előrébb lépni, de az ötödik hely értékét mindenképpen emeli, hogy az ausztrál váltó nem jutott be a döntőbe.

Az egyetlen még versenyben lévő ökölvívó, a 75 kilós Balzsay Károly a kubai Herrera ellen fog összecsapni a legjobb nyolc közé jutásért. Pár hónapja már bokszoltak egymás ellen Athénban, akkor szoros meccsen a kubai nyert. Az olimpia után profinak álló Balzsay nagyon fogadkozik, hogy visszavág, van is esélye, bár a bunyósok általánosságban jellemző, hogy nincsenek jó formában.

Varga pontszerző lehet a súlyemelésben

A női kézisek este fél kilenctől játszanak a brazilokkal, nekik várhatóan nem okoz akkora gondot a dél-amerikaiak legyőzése, mint a férfiaknak. Ez lesz a csapat legkönnyebb meccse, így rá lehet pihenni az ukránok elleni ütközetre, valamint a negyeddöntőre. Mocsai Lajos kapitány várhatón klasszisait nem játszatja.

Súlyemelésben a nőknek véget érnek a versenyek. A +75-ös kategóriában a vb-negyedik Varga Viktória lesz ott a pódiumon. Ha megismételné világbajnoki eredményét, az hatalmas siker lenne.

A litvánok is legyőzik az amerikai kosarasokat?

Kosárlabdában nagy várakozás kíséri az Egyesült Államok-Litvánia találkozót, annál is inkább, mert a litvánok igen meggyőző játékkal verték eddigi valamennyi csoportellenfelüket, az amerikaiak pedig szenvedve nyertek, míg Puerto Ricótól tizenhét pontos verést kaptak.

N;
hirdetés