Olimpia 2004

Nehéz, de verhető ellenfeleket kaptak birkózóink

2004. augusztus 23., hétfő 18:38

Kedden elkezdődnek a birkózók küzdelmei is és az első napon három magyar lép szőnyegre. Deák Bárdosra finn és iráni, Majorosra japán és dominikai, míg Füredyre bolgár és dél-koreai ellenfél vár csoportjában, melyből csak az első jut tovább.

Elkészítették a magyarokat is érintő 55, 66 és 120 kg-os súlycsoport sorsolását a kötöttfogású birkózók versenyén, s ez alapján Majoros Istvánra, Füredy Leventére és Deák Bárdos Mihályra is nehéz, de semmiképpen sem megoldhatatlan feladat vár az athéni olimpián.

A keddi, magyar idő szerint 8:30-kor kezdődő programot a legnehezebbek kezdik. A kategória 2001-es Európa-bajnoka, többszörös világbajnoki ezüstérmese, s a görög fővárosban is esélyesként induló Deák Bárdos egyik nagy ellenfelével, a tavalyi Eb döntőjében őt legyőző, finn Juha Ahokasszal, illetve az iráni Sajad Barzival csatázik a csoportjában.

Az 55 kg-osok között érdekelt, 2000-ben Eb-győztes Majoros István a japán Toyota Maszatosival és a dominikai Jansel Ramirezzel küzd majd a továbbjutásért. A 66 kg-os, vb-3. Füredy a bolgár Nyikolaj Gergovval, valamint az 1998-ban és 1999-ben az 58 kg-osok között világbajnok dél-koreai Kim In Szubbal találkozik.

"Közepesnek nevezném a sorsolást. Deák-Bárdos az iránit mindig, a finnt tízből nyolcszor meg szokta verni. Majorosnak a dominikaival nem lehet problémája, a japánról viszont nem sokat tudunk, így ő akár meglepetést okozhat. Füredy kemény ellenfeleket kapott, ám mindkettőt legyőzte már korábban" - értékelt röviden Maróti István csapatvezető.

A magyar kötöttfogású küldöttség további két tagja, Berzicza Tamás (74 kg) és Virág Lajos (96) szerdán kezdi szereplését.

N;
hirdetés