Olimpia 2004

Cseh harmadik, Kovács Ági ötödik idővel döntős

2004. augusztus 18., szerda 20:50

A 400 vegyesen harmadik helyet elérő Cseh László gyengébbik számában, a 200 vegyesen a harmadik helyen jutott a döntőbe, két amerikai előzte meg, de az olimpia előtt lábtörést szenvedett Cseh bízik abban, hogy megszoríthatja Phelps-t, és megcélozza a második helyet. A címvédő Kovács Ági az ötödik lett 200 mellen, és az érmekért ugyancsak harcban lesz csütörtök este.

A 200 mellen címvédő Kovács Ágnes a délelőtti előfutamok után a negyedik helyen jutott be az elődöntőbe. Délután tehát mindenképpen esélye volt arra, hogy bejusson a csütörtöki fináléba. Ági nem kezdett jól a már nem annyira kedvelt távján, ám a hajrájának köszönhetően felzárkózott. Futamában végül a harmadik helyen csapott a célba, és csupán két tizeddel maradt el a győztes ausztrál Hanson mögött.

Kovács Ági az érmekért is harcban lehet

A másik nyolcas közül mindössze ketten verték meg, így Ági 2:26.63 az ötödik helyen biztosította a részvételét a legjobbak között. A legjobb eredményt Amanda Beard érte el, aki 2:25.62-nél állította meg az órát. Áginál az említetteken kívül még a német Poleska és a japán Tanaka volt jobb. Kovács eredménye azért is jelentős, mert a tavalyi világbajnokságon nem sikerült a fináléba jutnia.

A 200 méteres vegyes úszásban szintén az elődöntőkre került a sor, és délelőtt egyedül Cseh László volt képes két percen belüli időre.(1:59.50) A szám nagy esélyese, Michael Phelps egy századdal kívül maradt az "álomhatáron." Délután azonban jobban összpontosított, és 1:58.52-vel megnyerte a futamát. Mögötte honfitársa, Lochte végzett, aki 1:59.58-cal ért célba.

Cseh megcélozza a második helyet

Ezek után következett Cseh futama, aki végig vezetett, már a pillangó után elsőként fordult, és sikerét egyetlen riválisa sem veszélyeztette. Ideje azonban némileg, tizenöt századdal elmaradt a délelőttitől, de így is a harmadik hely, ezzel együtt a hármas pálya lett az övé a döntőben. Cseh a futam után felszabadult volt, és kijelentette: megcélozza a második helyet, pedig nem ez a fő száma.

N;
hirdetés