Olimpia 2004

Nem jutott döntőbe a Dream Team

Argentína-Olaszország férfi kosárdöntő Athénban

2004. 08. 27., 22:55 | Frissítve: 2004. augusztus 27., péntek 23:14

Kiesett az amerikai kosárlabda-válogatott, így az athéni olimpián csak a bronzéremért játszhat. Az argentinok végig vezettek, és magabiztosan győzték le az olimpiai bajnoki cím védőjét. A másik elődöntőn Olaszország kiverte Litvániát.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatottnak nem sikerült zsinórban negyedszer is olimpiát nyerni.

Az argentin férfi kosárlabda-válogatott legyőzte az amerikai együttest, az úgynevezett Dream Teamet az athéni olimpia elődöntőjében. A világbajnoki ezüstérmes argentinok végig vezetve nyerték meg a mérkőzést 89-81-re.

A dél-amerikai csapat legeredményesebbje a San Antonio Spurst erősítő Manu Ginobili volt 29 ponttal, míg a profiliga játékosaiból összeállított amerikai együttesben Stephon Marbury volt a legjobb 18-cal.

Larry Brown, amerikai vezetőedző a mérkőzés után gratulált az argentinoknak, akik szerinte igazi csapatot alkotttak. "Csalódott vagyok, hogy nem nyertünk aranyérmet, de négy év múlva újra megpróbálhatjuk" - nyilatkozta Brown. Ruben Magnano, az argentinok szakvezetője annak örült a találkozó után, hogy végre olimpiai érmet nyerhet hazája válogatottja. "Megmutattuk, hogy semmi sem lehetetlen" - mondta a bravúrcsapat edzője.

A másik elődöntőben Olaszország 100-91-re verte az esélyesebb litván válogatottat.

N;
hirdetés