Olimpia 2004

A szervezők és a NOB elnöke is elégedett volt a megnyitóval

2004. augusztus 14., szombat 12:49

Mind a szervezők, mind Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke dicséri az athéni olimpia péntek este tartott megnyitóját. Valamennyien bíznak benne, hogy a folytatás is hasonló lesz, és a botrányok elkerülik a játékokat.

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki, az athéni olimpia szervezőbizottságának elnöke "nagyon sikeresnek" ítélte a XXVIII. nyári játékok péntek esti ünnepélyes megnyitóját. "Teljesítettük, amit megígértünk, s új lapot nyitottunk az olimpiai mozgalom históriájában" - fogalmazott Angelopulosz-Daszkalaki.

Az elnök nem kívánt magyarázatot fűzni ahhoz, hogy a doppingbotrányba keveredett atléta, Kosztasz Kenterisz miért nem volt jelen az ünnepségen, s miért nem vitte a lángot, amelyet végül Nikolaosz Kaklamanakisz vitorlázó, szörfversenyző gyújtott meg a több mint 72 ezer helyszíni és a közel 4 milliárd televízió néző szeme láttára az Olimpiai stadionban.

A péntek esti pazar ceremóniával a vendéglátók felelevenítették, hogy a görögök mit adtak az emberiségnek: a demokráciát, a művészeteket, a természet és társadalom tudományokat, a mitológiai hősöket, a színjátszást és nem utolsó sorban a sportot és az olimpiát.

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is elégedetten nyilatkozott az athéni játékok péntek esti nyitóünnepségérõl. "Igazán látványos elõadás volt, minden elismerésem a szervezõké" - mondta a belga sportdiplomata.

Giselle Davies, a NOB szóvivõje szerint a fantasztikus kezdet elhomályosította a két hazai sprinter, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu doppingügyét. "Ez a gála önmagáért beszélt, nem aggódom amiatt, hogy a botrányoké lesz a fõszerep" - jelentette ki.

N;
hirdetés