Olimpia 2004

Döntőben a férfi párbajtőrcsapat

Finálé a franciákkal, este háromnegyed héttől

2004. 08. 22., 11:50 | Frissítve: 2004. augusztus 22., vasárnap 13:59

Miután kishíján kiestek a negyeddöntőben, az elődöntőben zseniális vívással múlták felül az oroszokat férfi párbajtőrözőink. A döntőben a szakvezető Udvarhelyi Gábor szerint már minden megeshet. "Nem félek a mérkőzéstől" - nyilatkozta a mesteredző.

Hatalmas bravúrral, az oroszokat legyőzve döntős a férfi párbajtőrcsapat. Az elődöntő a hatodik csörtéig kiegyenlített küzdelmet hozott, ekkor 13-13-as állásnál Kovács Iván, a válogatott legerősebb vívója lépett pástra és három találat előnyt szerzett a sportág egyik legendájával, az orosz Kolobkovval szemben.

Kétharmadig szoros volt

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Klikk a képre!
A három találatos előnyből a negyenddöntőben gyengén teljesítő Imre Géza helyére beállt Kulcsár Krisztián kettőt megtartott, majd a fiatal Boczkó Gábor következett, aki ismét Kolobkovval szemben négyre növelte azt. A döntő asszóban Kovácsnak már viszonylag könnyebb dolga volt, az értelemszerűen rohamozásra kényszerülő Kocsetkov ellen tíz-hatra nyert, így a magar csapat 34-26-os eredménnyel az aranyéremért vívhat a másik elődöntőben döntő tussal 45-44-re diadalmaskodó franciákkal.

Krimi a negyeddöntőben

Az oroszok elleni magabiztos győzelem előtt kis híján tragikus véget ért a párbajtőrcsapat szereplése. Az esélytelenebb ukránok a harmadik asszóban megszerezték a vezetést, amit egészen az utolsó asszóig meg is tartottak. A magyar csapat leggyengébben szereplő tagja Imre Géza volt, az atlantai olimpia egyéni bronzérmese összesítésben mínusz hat találatos eredményt ért el.

Az utolsó asszóban azonban Kovács fantasztikus vívással hét-kettes győzelemt aratott, ami az oroszok elleni bravúrgyőzelmet is jelentette egyben.

A döntőben bármi lehet

"Reménykedtem a fiúkban" - jelentette ki a Magyar Rádiónak Udvarhelyi Gábor, a párbajtőrcsapat szakvezetője. Mint mondta, a tavalyi havannai világbajnokság után csak matematikai esélye maradt a csapatnak az olimpiai kvalifikációra, de többek között Imre Géza remek vívásának köszönhetően sikerült a kijutás. "Ezek után már bíztam a jó szereplésben" - mondta Udvarhelyi.

A szakvezető szerint csapata a döntőben mindenképpen az aranyért fog vívni. "Igaz, hogy a franciákat már rég nem vertük meg, de a döntőben nyerni kell. Nem félek a mérkőzéstől" - mondta.

A finálé este hat óra ötven perckor kezdődik.

N;
hirdetés