Olimpia 2004

Bronzéremért játszhat a férfi kéziscsapat

2004. 08. 27., 15:48 | Frissítve: 2004. augusztus 27., péntek 17:02

Két góllal, 33-31-re kikapott Horvátországtól a férfi magyar kézilabda-válogatott az athéni olimpia elődöntőjében. A csapat valójában az eredménynél jóval simább vereséget szenvedett, ellenfele végig jobban játszott. A torna előtt még maximum a negyeddöntőbe várt alakulat viszont a bronzérmet még megszerezheti.

Az athéni olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatott az elődöntőben kikapott Horvátországtól 33-31-re, így a bronzéremért mérkőzhet.

Nézze meg a képeket
Nézze meg a képeket!
A világbajnok horvátok kezdték jobban a négy között lejátszott meccset, és fölényük a lefújásig meg is maradt. Az első félidő közepén már öt góllal vezettek, Balic valósággal tarthatatlan volt, Sprem és Lackovic is remekül játszott, illetve Dzomba is gyakran villant. Egy remek hajrával viszont a félidőre még sikerült feljönnie a Skaliczki László edzette gárdának két gólra, mivel Perez és Diaz szintén kiemelkedőt nyújtott.

Solának nem lehetett gólt lőni

A pihenő után viszont ismét erősített ellenfelünk, a különbség hat, majd hét gólig is nőtt. Negyedórával a vége előtt már kezdtek kiengedni Balicék, a korábban csodálatosan védő Sola is engedélyezett egy-egy gólt. Talán ha a huszonhetedik percben Pásztor bedobja a meccs valószínűleg kegnagyobb helyzetét, még lett volna esélyünk az egyenlítésre, ám a feltűnően keveset szereplő játékos lövését Sola óriási bravúrral, lábbal védte. A lehetséges kétgólos hátrányból egy gyors bekapott gól miatt négygólos horvát előny lett, melyből kettőt simán meg is tartottak a lefújásig, és 31-33-ra nyertek.

Nagy és Pásztor is csak átlagos volt

A horvát válogatott abszolút megérdemelten lépett a fináléba, Balic és Sprem különösen nagyot játszott, de a társaik is rettentő magabiztosak voltak. A magyar oldalon viszont csak Perez nyújtott az átlagnál jobbat, Nagy valójában csak közepes napot fogott ki, míg Pásztor még olyat sem. Rajtuk kívül Lendvay, Mezei és Gál sem tudott annyit hozzátenni a meccshez, mint a Dél-Korea elleni negyeddöntőben, így a győzelem egy pillanatig sem tűnt elérhetőnek. Annak ellenére sem, hogy a gárda nem játszott rosszul.

A torna előtt viszont a férfi kéziseknek maximum negyeddöntős részvételt jósoltak a hozzáértők, így a bronzérem még mindig bravúr lenne tőlük.

Elődöntő: Horvátország-Magyarország 33-31 (18-16)

Elenikó aréna, 10 022 néző, V: Arnaldsson, Vidarsson (izlandiak)
Horvátország: Losert - Dzomba 8/4, Metlicic 2, Vori 3, Spoljaric, Kaleb 1, Balic 9, cserék: Sola (kapus), Lackovic 4, Goluza, Sprem 6, Dominikovic
Magyarország: Szathmári - Laluska 3, Nagy 4/1, Lendvay 2, Gál 2, Perez 8/1, Pásztor 5, - cserék: Fazekas (kapus), Mezei 1, Diaz 5, Iváncsik 1,
hétméteresek: 4/4, illetve 4/2, kiállítások: 6, illetve 4 perc

N;
hirdetés