Olimpia 2004

Vereséggel hangolt férfi kéziválogatottunk

Oroszország-Magyarország 31-26

2004. augusztus 11., szerda 13:55

Az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a címvédő oroszoktól. A csapat szombaton Egyiptom ellen lép pályára, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő az összecsapás.

A magyar együttes kedden délután érkezett meg Budapestről a görög fővárosba, és aznap kora este nem tudott labdával gyakorolni. Ezért Skaliczki László szövetségi kapitány csak egy kis edzőtermi átmozgatást tartott, és szerdán jöhetett a címvédő elleni összecsapás. A világbajnokságon az ötödik helyért és a csoportmeccseken is találkozott a két alakulat, és mindkétszer vereséget szenvedtek a mieink.

Perez sokat hibázott a meccs elején

A mérkőzés eredetileg zártkapus lett volna, még az érintett országok újságíróit és fotósait sem akarták beengedni, csak akkor, amikor a két küldöttség vezetői erre felhatalmazták a helyi szervezőket.

Az első hét percben minden orosz gólra jött válasz, azonban Mezei kiállítása alatt megszakadt ez a sorozat. A két kapus, Fazekas és Kosztyigov egyre jobban magára talált, és bravúrokat mutatott be. Feltűnő volt az is, hogy a rivális az eladott labdák után gyorsan visszarendeződik, és szinte csak Nagy tudja átlőni a magas falat, míg Pérez ebben a szakaszban sokat hibázott. Negyedóra elteltével már 10-6 volt az oroszok javára.

A második félidő elején vezettünk is

Ekkor egy szinte teljesen új sor jött a pályára, és a fiatalok eleinte nem igazán találták a ritmust, így fokozatosan nőtt a különbség (15-8). A szünet előtt agresszívabb, mozgékony védőfal állt össze, ennek ellenszerét nem találta a címvédő, s megint szoros lett a csata.

A második félidőt az addig halvány Pérez és Iváncsik találatai vezették be, és a 34. percben már a magyaroknál volt az előny (17-18). Aztán Rasztvorcev magára talált, ellenállhatatlan volt, vezérletével fordított az orosz együttes, és egészen a lefújásig tartotta a 3-5 gólos különbséget.

A szlovénokkal kezdenek az oroszok

A magyar csapat szombaton, fél tizenegykor Egyiptom ellen kezdi meg olimpiai szereplését. A másik csoportban érdekelt oroszok Szlovéniával találkoznak az első fordulóban.

A magyar nők csütörtök délután Spanyolországgal vívnak tesztmérkőzést, és arra is csak a két fél erre engedélyével lehet bejutni.

Jegyzőkönyv
Oroszország-Magyarország 31-26 (16-14)
Gólszerzők: Rasztvorcev 11, Torgovanov 5, Tucskin 4, Krivoslikov 3, Kulesov, Csipurin 2-2, Ivanov, Jegorov, Pogorelov, Koksarov 1-1, illetve Pásztor 6, Mocsai, Pérez, Nagy, Iváncsik 3-3, Harsányi, Ilyés 2-2, Mezei, Gál, Diaz, Lendvay 1-1
N;
hirdetés