Olimpia 2004

Kidőltek a férfi kézisek balkezes játékosai

2004. augusztus 19., csütörtök 20:52

A franciák ellen szerdán orrtörést szenvedő balkezes Harsányi Gergely után az ő pótlására kiszemelt Mocsai Tamás lábközépcsont-törést szenvedett. Vagy átlövőnek, vagy jobbkezesnek kell játszania a szélen.

Hihetetlen peches az athéni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott: Harsányi Gergely és Lendvay Péter után Mocsai Tamás is megsérült, mégpedig a csütörtök esti edzésen.

A Svájcban légióskodó játékos lábközépcsont-törést szenvedett. (Cseh Laci ugyanezt a sérülést szenvedte el az olimpia megnyitója előtt 24 nappal.)

Az orvosok szerint azonban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy számára véget ért az olimpia. Ha minden jól alakul, akkor lehet, hogy a jövő héten erős rögzítőkötéssel pályára léphet.

Gond az is, hogy a franciák elleni szerdai mérkőzésen orrtörést szenvedő Harsányi váltótársa volt a szintén balkezes Mocsai, így még nem tudni, hogy a jobb szélen ki szerepel majd az Európa-bajnok németek ellen pénteken. Várhatóan az átlövő Laluskának, vagy a jobbkezes szélsőnek, Iváncsiknak kell ezen a poszton.

Harsányi csak akkor tud majd speciális védőfelszerelést hordani, ha a törött orráról a duzzanat leapad, Lendvay pedig, akinek a bokaszalagja húzódott meg, még fájdalmakra panaszkodik.

Skaliczki László kapitány most bánhatja, hogy nem vitte ki az olimpiára az évek óta válogatott balkezes szélsőt, Kertész Balázst. A kapitány az ugyancsak ezen a poszton játszó Bendó Csabát a tartaléksorba jelölte nevezésére viszont már nem lehet mód.

N;
hirdetés