Olimpia 2004

Hatszor újralövetett 11-es a szerb-tunéziain

2004. augusztus 17., kedd 22:26

Mali, Korea, Argentína és Ausztrália jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgótorna A és C csoportjainak utolsó játéknapja után. A görög válogatott kiesett, a Szerbia-Montenegró-Tunézia mérkőzésen a thaiföldi játékvezető hatszor lövetett újra egy tizenegyest. A B és D csoport mérkőzéseit szerdán játsszák.

A görög labdarúgó-válogatottnak nem sikerült megismételnie a felnőtt csapat Európa-bajnokságon mutatott bravúrját, az athéni olimpián ugyanis harmadik csoportmérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel egy ponttal kiesett az A-csoportból.

A házigazdák Mexikótól kaptak ki, de a közép-amerikai együttes is elbúcsúzott a további küzdelmektől, mivel a Mali-Koreai Köztársaság találkozón döntetlen született, mellyel utóbbi két együttes jutott a negyeddöntőbe.

Hatszor lövették a 11-est

Az aranyéremre is esélyesnek tartott Argentína egyedüliként hibátlan mutatóval került a legjobb nyolc közé. A dél-amerikaiak mellett Ausztrália lépett tovább a C-csoportból.

Érdekesség, hogy a Tunézia-Szerbia és Montenegró találkozón az afrikaiak büntetőhöz jutottak, amelyet a thaiföldi bíró hatszor végeztetett el. Hatodszorra aztán berúgta a végrehajtó.

Eredmények, 3. forduló:
A-csoport (Volosz/Szaloniki):
Mexikó-Görögország 3-2 (0-0)
Koreai Köztársaság-Mali 3-3 (0-2).
A csoport végeredménye:
1. Mali 5 pont (5-3)
2. Koreai Köztársaság 5 (6-5)
3. Mexikó 4
4. Görögország 1.

C-csoport (Athén/Pátra):
Argentína-Ausztrália 1-0 (1-0)
Tunézia-Szerbia és Montenegró 3-2 (1-0)
A csoport végeredménye:
1. Argentína 9 pont
2. Ausztrália 4 (6-3)
3. Tunézia 4 (4-5)
4. Szerbia és Montenegró 0

A kvartettek első két-két helyezettje bejutott a negyeddöntőbe, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

N;
hirdetés