Olimpia 2004

'Mi nem egy bunkó csapat vagyunk'

2004. 08. 11., 09:33 | Frissítve: 2004. augusztus 11., szerda 11:13

A szabadfogású birkózók vezetője, Gulyás István az Indexnek elmondta, hogy a kétszeres Európa-bajnoktól, Ritter Árpádtól várja a legjobb szereplést az athéni olimpián.

Az olimpia előtti utolsó edzőtáborát a kaukázusi Vlagyikavkazban tartotta a szabadfogású birkózóválogatott, mert ott találtak megfelelő edzőpartnerekre. A szakág négy versenyzőt indíthat Athénban, és a szakvezetés reménykedik abban, hogy a '80-as olimpia után ismét érmet szerezhetnek.

Ritternél elő sem fordulhat a kilengés

Ritter Árpád
"Biztos vagyok benne, hogy lesz keresnivalónk az olimpián" - jelentette ki határozottan a szabadfogásúak vezetője, Gulyás István. "Természetesen a 74 kilós Ritter Árpádtól várok kiemelkedő szereplést, hiszen az elmúlt években kétszer is Európa legjobbjának bizonyult, és sikereinek értékét növelte, hogy a szovjet utódállamokban rendezett versenyeken diadalmaskodott" - tette hozzá.

A harmadik olimpiájára utazó Ritter egyébként nyugodtan készül, és Gulyás szerint bárkit képes legyőzni a világon. "Lelkiismeretes birkózó, borzasztóan motivált, talán túlzottan is jó fiú, mert nála elő sem fordulhat, hogy igyon egy sört az edzés után, vagy hogy kilengjen" - magyarázta Gulyás.

Bírói tanácsok

Gulyás azt is megjegyezte, hogy a bíráskodáson nagyon sok múlhat Athénban. "Szerencsére van két bírónk az olimpián, az érkezésünk után az első dolgom az lesz, hogy velük beszélek, milyen direktívát kaptak a megbeszélésükön, milyen felfogásban vezetik a meccseket, mit engedhetünk meg maguknak" - mondta.

Gulyás büszkeséggel ismertette, hogy a csapatát általában nem szokták sújtani a bírók, mert szimpatikusnak tartják a mieinket. "Nekik is feltűnt, és értékelik, hogy nem könyökölünk, nem fejelünk, mert mi nem vagyunk egy bunkó csapat" - összegzett.

A többieknek is sikerülhet

A másik három versenyzővel - Aubéli Ottó (120 kiló), Hatos Gábor (66 kg), Wöller Gergő (60 kg) - kapcsolatban megjegyezte, róluk sem szabad megfeledkezni, mert ha jó napot fognak ki és kedvező sorsolást kapnak, akkor komoly meglepetést is okozhatnak.

N;
hirdetés