Olimpia 2004

Csoportmásodik a férfi kézilabda-válogatott

2004. 08. 22., 18:11 | Frissítve: 2004. augusztus 22., vasárnap 20:09

A németek elleni teljesítményét ugyan nem ismételte meg, de két kisebb megingástól eltekintve magabiztosan verték a hazaiakat a magyar férfi kézilabdázók. Nagy László újra jól játszott, és most háromból két hétméterest is sikerült értékesíteni.

Csapongó, helyenként ideges játékot hozó meccsen múlta felül négy góllal a görög csapatot a magyar férfiválogatott az olimpiai kézilabdatorna csoportmeccseinek zárókörében. A mérkőzés annak ellenére izgalmasan alakult, hogy a görögök számára gyakorlatilag tét nélküli volt a mérkőzés. A magyarok számára kevésbé, a cél a sztárokat felvonultató, a tornán eddigi egyetlen vereségét a horvátoktól elszenvedő Spanyolország negyeddöntőbeli elkerülése volt.

Feladott előny

Tekintse meg képeinket!
Ennek értelmében jól kezdtek a magyarok, a kezdeti tötyörgésből hamar tempót váltva a mérkőzés tizenegyedik percében hat-háromra vezettek. Ennél is örömtelibb volt Nagy László jó játéka, a válogatottban a németek ellen magára találó átlövő három góllal teremtett magának tekintélyt.

A hirtelen roham után váratlanul összezavarodtak a magyarok, az első félidő közepén a görögök megfordították az eredményt. A játék csapongó maradt, hiába szereztek újra kétgólos előnyt a magyarok, a végén 12-12-es döntetlennel fordultak a csapatok.

Hamar kihevert megingás

A második félidő elején a meccs kezdéséhez hasonló zavarodottság volt tapasztalható. Ismét a magyar csapat eszmélt korábban, Lendvay és Perez góljaival hamar négygólos előnyre tett szert. A félidő közepén ismét kisebb magyar megingás, ezúttal azonban a feltámadó nagy vezetésével a csapat meg tudta tartani az előnyét.

Az utolsó tíz percben a meccs egyre inkább birkózássá alakult át, a verekedésben a magyarok egyenlő partnerei tudtak lenni a görögöknek. Miután Pereznek köszönhetően döbbenetesen feljavult a magyar válogatott hétméteres statisztikája (2/3), az előnyt is sikerült megtartani. A 26-22-es győzelemmel Maygarország megszerezte a B-csoport második helyét, a negyeddöntőben Dél-Koreával játszhat.

Skaliczki László szerint a két csapat nagy taktikai csatát vívott, "elszántan harcolt" - írja az MTI. A kapitány szerint a gyors ázsiai stílust játszó koreaiak ellen "csak jó csapatjátékkal, főleg az egy-egy elleni párharcokban nyújtott hibátlan teljesítménnyel lehet nyerni".

N;
hirdetés