Olimpia 2004

Vereség bíróhátrányban

2004. augusztus 23., hétfő 21:23

Egygólos vereséget szenvedett az ukránoktól a sokat tévedő bírók ellen tehetetlen magyar női kézilabda-válogatott. A csoportmásodikként végzett csapat a világbajnok franciákkal küzdhet meg a negyeddöntőben.

A norvég játékvezetők összehozták, hogy az olimpiai döntőnek is beíllő magyar-francia női kézilabdamérkőzésre már a nyolc között sor kerüljön. A sok hibával tarkított magyar-ukrán csoportmeccs legfigyelemfelkeltőbb teljesítményét a bírópáros nyújtotta, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az első félidőben még bírták

A meccs a tétnek megfelelően - a csoportelsőségért játszottak - ideges, iszapbírkózásra emlékeztető játékkal kezdődött. A gyors magyar vezetés után az első félidő közepén már az ukránoknál volt az előny. A 3-4-es állás felébresztette a csapatot, a nagy meccset játszó Ferling és Radulovics mellé két gyors lefordulás után Pigniczki és Kirsner Erika is gólt szerzett, megnyugtató, négy gólos előnyt teremtve a meccs harmadára.

Ezután lépett először működésbe a norvég bírópáros, különös ítéleteiknek köszönhetően az ukránok két gólra jöttek fel, de a félidőt mégis négy gólos előnnyel zárta a csapat. (12-8)

Sokáig tartották a négy gólt

A második félidőben az elsőhöz hasonlóan ideges játék zajlott az elején. A magyarok, Radulovics és Ferling góljainak köszönhetően tartották az előnyt, a norvég bírópáros ekkor még csak az amúgy is sok hibával tarkított játék továbbtördelésével voltak elfoglalva. 19-15-ös állásnál azonban hengerszerűen beindultak, a magyar hatos környékén - legyen szó belemenésről vagy egyébb támadóhibáról - kivétel nélkül az ukránok javára fújtak.

Bíróelőnyben játszottak

A hathatós bírói segítséggel az ukránok előb egy gólra feljöttek (21-20), aztán 22-22-nél ki is egyenlítettek. A meccs végére már a magyarok is elfáradtak, Kirsner emberhátrányos akció végén hatalmas ziccert hagyott ki, az ellentámadásból az ukránok megszerezték a győzelmet.

A vereséggel a magyar csapat csoportmásodikként zárt, a negyeddöntőben a borzalmas emlékű zágrábi vb-döntőben pont a magyarokat legyőző franciák várnajk Mocsai kapitány csapatára.

"Az ukránok ránk erőltették a fizikai játékot, pedig ebben ők a jobbak" - nyilatkozta az MTI-nek a szövetségi kapitány. Mocsai szerint hat éve tartó kapitánykodása alatt még soha nem fújtak ennyi támadóhibát csapata ellen. "Most a franciák jönnek, megpróbálunk visszavágni a világbajnoki döntőn elszenvedett vereségért" - fogadkozott Mocsai.

N;
hirdetés